Kunnen wij binnenkort de hondentaal verstaan?

Een Britse psychologiestudente heeft wat nieuws bedacht. Ze wil het geblaf en gegrom van ruim 300 verschillende honden gaan analyseren. Ze hoopt erachter te komen hoe honden communiceren en wat de hondentaal betekent.

Grappig nieuwtje. Ik ben zelf ook altijd al benieuwd geweest wat het betekende wanneer mijn hond op een bepaalde manier blafte. Zou leuk zijn als deze studente erachter kan komen!

De vrouw wil met de informatie achterhalen of het geluid dat honden produceren klopt qua gewicht en grootte. Misschien kan ze er ook nog interessant nieuws uithalen! Wij als hondenbaasjes weten tenslotte nog lang niet alles van onze lieftallige viervoeters.

Zelf heb ik weleens het idee dat mijn hond mij uitlacht en misschien kan deze Britse vrouw wel achterhalen of dat ook klopt. Ik houd het in de gaten en laat het jullie weten! Hebben jullie zelf ook soortgelijke ervaringen met jullie hond?

Lees ook:Chinezen slachten huisdieren voor goedkope katten- en hondenbont
Lees ook:Wat is jouw favoriete huisdier?
Lees ook:Welke honden kunnen goed met kinderen?
Lees ook:Hond bijt vrouw in hand
Lees ook:Hoeveel huisdieren hebben jullie?

4 reacties op “Kunnen wij binnenkort de hondentaal verstaan?

  1. Ben

    Misschien hebben honden ook wel verschillende talen en dialecten. Heeft die Engelse alles in kaart gebracht, blijkt dat jouw hond iets totaal anders blaft en gromt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Linsey

    Ja dat zou natuurlijk kunnen. Mag je weer van voren af aan beginnen.. achja, zo blijf je bezig he….maar toch grappig om te weten wat die beesten zeggen en/of denken

      /   Beantwoorden  / 
  3. Marnix

    wel makkelijk afstuderen, een dagje park, programmatje eroverheen die filtert op gewicht en grootte en klaar ben je! mooi verhaal erachter en niemand die het kan controleren.

    kan ze niet beter iets anders met die psychologie studie gaan doen? beetje met al die TBSers van de laatste tijd babbelen ofzo?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Linsey

    Volgens mij kun je heel veel kanten op, maar als deze vrouw dit nou wil doen? laat haar toch lekker, ik vind het best grappig om te weten. Maar kan me voorstellen dat het alleen interessant is voor mensen die een hond hebben. Ze had ook een bredere richting kunnen kiezen, waardoor het meer mensen aan zou spreken..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.