Ika neemt het op voor Cees Veerman

Persoonlijk ben ik van mening dat het niet zo’n goede zet is van de Partij voor de Dieren om te proberen te verbieden dat Cees Veerman de nieuwe voorzitter van Natuurmonumenten wordt. Want de politiek kan zich niet bemoeien met het voorzitterschap van verenigingen. Bovendien is Cees heus geen dierenbeul, ook al was-ie boer. Hij heeft er toch maar mooi voor gezorgd dat er geen honden- en kattenbont meer mag worden ingevoerd in de EU (zie Europees verbod op bont van honden en katten  ). Nee, ik vind Veerman nog niet zo’n slechte keuze voor zo’n ingedutte regentenclub als Natuurmonumenten!

Zie ook: Ika Cabeco de Vide – herderkruising

Lees ook:Europees verbod op bont van honden en katten
Lees ook:Verbied honden en kattenbont!
Lees ook:Toilettraining voor katten (maar dan voor honden)
Lees ook:Mijn hond wil steeds tegen mij op rijden!
Lees ook:Chinezen slachten huisdieren voor goedkope katten- en hondenbont

2 reacties op “Ika neemt het op voor Cees Veerman

 1. Rob van Oeveren

  Ik zie geen enkele reden het voor Veerman op te nemen. De anti-katten- en hanondenbontmaatregelen lijken leuk, maar tegelijk heeft Veerman de wet tegen nertsenfokkerijen die al klaar lag, tegengehouden.(Nederland is de 3e grootste exporteur van nertsenbont).

  ‘Dankzij’ Veerman zijn de kabinetten Balkenende de meest dier-onvriendelijke uit de geschiedenis geworden. Kijk maar naar Veerman’s ‘staat van dienst’ op de site van de Partij voor de Dieren. Er staan 100 dieronvriendelijke maatregelen, overzichtelijk gerangschikt. Dit is de link:
  http://www.partijvoordedieren.nl/content/view/192

  En die meneer zou het boegbeeld voor ‘Natuurmonumenten’ moeten worden?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Lucienne van Ek

  Beste Rob,

  Allereerst mijn hartelijke dank voor je serieuze reactie. Ik heb die 100 dieronvriendelijke maatregelen op de website van de Partij voor de Dieren inmiddels gelezen en je hebt gelijk: dat liegt er niet om. Het was in in alle opzichten een rotkabinet, zowel voor dieren als voor mensen. Gelukkig doet Zalm in ieder geval niet meer mee dit keer.

  Overigens ben ik van mening dat niet alle 100 maatregelen even verschrikkelijk zijn. Ik ga ze niet allemaal opnoemen, maar het opzetten van viskwekerijen bijvoorbeeld (niet alleen in Nederland, maar wereldwijd) lijkt mij juist een goede zaak met het oog op het wereldvoedselprobleem. Zaak is alleen om zulke viskwekerijen zo diervriendelijk mogelijk te maken. Dat MOET kunnen, daar zijn mensen capabel genoeg voor…
  Ik hoop dan ook dat de PvdD zich voor zúlke zaken zal gaan inspannen, in plaats van energie te verspillen aan het moreel vervolgen van een ex-minister. Dat vind ik gewoon zonde van de tijd en energie. En nogmaals: een politieke partij mag zich nooit bemoeien met de invulling van het voorzitterschap van een particuliere vereniging. Dat gaat ten koste van de geloofwaardigheid van zo’n partij. De Partij van de Dieren heeft immers geduchte tegenstanders, die zich de komende regeringsperiode ongetwijfeld zullen doen gelden. Die geef je nú al een stok om deze prille partij mee te slaan. Een suffe regentenclub als Natuurmonumenten is dat niet waard. Echt niet. Die doen tóch wat ze zelf willen en verrassen zelden door vooruitstrevendheid.

  Hartelijke groet,
  Lucienne.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.