Mozes en hoe zijn naam ontstond

Op het moment dat ik schrijf over de populairste kattennamen, denk ik aan mijn eigen boefjes. Jullie kennen vast het liedje van Joshua Kadison! Zo niet, dan even een opfrisser;

“Jessie paint your pictures ’bout how it’s gonna be.
By now I should know better, your dreams are never free.
But tell me all about our little trailer by the sea;
Jessie you can always sell any dream to me.
Oh, Jessie, you can always sell any dream to me.

Niet echt een liedje waarvan je denkt ‘daar zit nou een echte kattennaam in’, tot het volgende stukje:

She asks me how the cat’s been. I say, “Moses he’s just fine
but he used to think about you all the time.
We finally took your pictures down off the wall.
Oh, Jessie, how do you always seem to know just when to call?”
She says, “Get your stuff together. Bring Moses and drive real fast.”
And I listen to her promise, “I swear to God this time it’s gonna last.”

En daar was hij! Mozes! We wisten het meteen toen we het hoorden, dit moest hem worden. En heb je die kat dan een tijdje, dan wórdt het ook een echte Mozes. Ons zwart-witje IS een Mozes, zonder twijfel.
Als ik hem zie liggen, onderuitgezakt op de rand van de bank, opkijkend bij alles wat beweegt, kan ik me ook niet meer voorstellen, dat hij anders had geheten. Puk, of pim, Simba… Mozes is geen Simba!

En niet alleen heeft hij nu een naam, hij heeft ook een eigen liedje. Terwijl hij hapt naar mijn aaiende hand vraag ik me af of hij wel echt door heeft hoe gelukkig hij zich mag prijzen, die kat van ons… Voor hetzelfde geld had hij Dompie geheten! Of Jan Klaasen… Dan begint hij plotseling diezelfde hand te slikken, alsof hij zeggen wil “Mozes was een goede keus”.

Lees ook:Wat deed jouw kat/hond tijdens de jaarwisseling?
Lees ook:Ga jij voor de top-5 dierennamen, of toch voor origineel?
Lees ook:Uitgelicht: de Schnauzer
Lees ook:Maart column; nachtelijke zoektochten en behaarde benen
Lees ook:Hoe de ruzie begon en eindigde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.