Hoe de ruzie begon en eindigde

Mozes en ik hebben ruzie… Niet dat het waarschijnlijk is dat mijn katje van anderhalf weet waarom wij ruzie hebben, maar daar gaat het niet om… IK weet het nog, namelijk.
Mozes is de baby bij mij thuis, constant wordt hij geknuffeld, geaaid en opgepakt, zodra hij zijn eerste (vuile) pootje binnenshuis zet.
En dat was wat ik deed, ik pakte hem op en knuffelde hem. Nou kan Mozes heel goed chagrijnen, dus toen hij begon te morren trok ik me daar weinig van aan en knuffelde nog even door -ik was immers nog niet klaar-.

Maar ik weet; ruzies komen van twee kanten. En dus kan ik achteraf best volwassen en eerlijk toegeven dat dat waarschijnlijk het ding was wat ik fout heb gedaan. Ik had hem los moeten laten, toen meneer dat wou. Dat rechtvaardigd echter niet wat katzilla deed toen ik hem vervolgens neerzette…

Zelfverzekerd komt het monster naar me toe en geeft me een tik, zo *pats* boven op mijn hoofd.
Ik zie ons kleintje dat wel eens vaker doen… Bij Marcus… Maar het gore lef om het bij mij te doen, doet me versteld staan. Ze lopen over me heen, mijn katten…

En zo zitten we dan, allebei op een kant van de leren bank, vuil naar elkaar te kijken, hij waarschijnlijk nog vuiler dan ik. Om te laten zien hoe ontzettend gelijk IK heb en hoe evil katzilla is heb ik bij dit verhaal zijn aller gemeenst kijkende foto gepost. Zo!

Maarja… Dan komt ongetwijfeld het moment dat je beseft, dat degene met wie je ruzie maakt een kat is… En dan komt zeker weten het moment dat je die kat in kwestie opgekruld en engelig slapend in zijn mandje terug vindt, met slapend een o zooo spijtige uitdrukking op zijn hoofdje. En DAT is precies het moment waarop jij denkt; ‘nou denkt iedereen op Blog.nl dat hij gemeen is, door mijn foto’
En DAT is waarom normale mensen geen ruzie maken met hun katten…; Het zachte knuffelding heeft altijd voorsprong en zal ALTIJD winnen.

Lees ook:Mozes en hoe zijn naam ontstond
Lees ook:De echte haters
Lees ook:De angstige eerste keer naar buiten
Lees ook:Mijn kat is te dik!
Lees ook:De vogels verlaten het nest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.