Sloop dierenopvang MELIEF zet dieren op straat?

Dierenopvang MELIEF in de Zeeuwse plaats Rockanje wordt gesloopt. Helaas is nog niet duidelijk wat er met al die honden en katten gaat gebeuren. Tot nu toe is er nog geen andere opvang gevonden. Ze vrijwilligers van Melief knijpen hem dus behoorlijk.

Deze beesten mogen toch niet in de steek gelaten worden?

Geen wonder ook, want waar laat je ruim vijfhonderd beesten? Die plaats je niet zomaar even. Toch mag het niet zo zijn dat deze, ooit mishandelde, dieren op straat komen te staan. Maar de sloop van het opvanghuis van MELIEF maakt de toekomst voor deze dieren onzeker.

Het mag duidelijk zijn dat hier hulp nodig is. Iedereen die maar een idee heeft, of misschien wel een geschikte locatie ter beschikking stelt, moet contact opnemen met het opvangtehuis.

Door een financieel tekort, lukt het MELIEF niet om een onderkomen te vinden. Maar daar kunnen wij wel wat aan doen! Ik zou zeggen, kom maar op met de tips en we laten deze mensen toch niet in de steek, of wel?

Als je wat weet, neem dan contact op met de stichting. Dat kan via e-mail: [email protected] of telefonisch: 0181-400480, 06- 2038540. Let op: de locatie mag overal in Nederland zijn, zolang er maar plaats is voor vijfhonderd dieren!

Lees ook:45 Rotterdamse katten zoeken nieuw tehuis
Lees ook:Hoe slim is jouw hond of kat? (2)
Lees ook:Greyhounds gestolen uit dierenasiel
Lees ook:Uitgelicht: de Drentsche Patrijs
Lees ook:Dierenbescherming VS geeft China geld voor stoppen hondenslachting

5 reacties op “Sloop dierenopvang MELIEF zet dieren op straat?

  1. Marijke

    Tijdens het lezen van dit bericht val ik van de ene verbazing in de andere. Hoe is het mogelijk dat er anno 2006 nog zo met dieren wordt omgegaan?
    Het is toch al erg genoeg dat deze onschuldige diertjes in het verleden zijn mishandeld. En wat gebeurt er in de toekomst, als de dieren werkelijk ‘op straat komen te staan’. Is het niet waarschijnlijk dat ze simpelweg worden afgemaakt? Ik kan me toch niet voorstellen dat de gemeente dit toelaat.
    Hoog tijd dus voor het bijspringen van de overheid. Het is de morele plicht van de mens om onschuldige dieren als deze te hulp te schieten!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Linsey

    Helaas is het de bittere waarheid dat zelfs in ons ‘sociale’landje nog zo met dieren wordt omgegaan. Het is zo jammer dat deze beesten zelf hun mond niet open kunnen trekken om voor zichzelf op te kunnen komen. En ja er blijven altijd van die eikels die geen gevoel hebben en zo met dieren omgaan! En dat moet gestopt worden. Daarom hoop ik dat MELIEF niet ten onder gaat, maar zeker een goede locatie zal vinden, waar zij dit geweldige initiatief door kunnen zetten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jolanda

    hoi iedereen

    ik ben vrijwilliger bij stichting melief.
    over ruim 2 maanden moeten alle dieren verhuist zijn, helaas is er nog steeds geen nieuwe plek gevonden. er word hard gezocht in duitsland, omdat er in nederland geen betaalbare en geschikte plek is te vinden.

    we hopen dat er snel een oplossing komt.
    het verhuizen van ruim 500 dieren en het bouwen van hokken en hekken enz. kost veel tijd ook moet de verzorging van de dieren gewoon door gaan.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Linsey

    Jolanda, wat jammer dat er nog steeds geen geschikte locatie is gevonden! niemand die nav berichtgeving in de media een goede tip voor jullie had?
    Veel succes de komende tijd, want het mag toch niet zo zijn dat er voor deze dieren geen plek meer is.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jolanda

    1 oktober moeten ze weg zijn

    er is nog steeds niks gevonden.

    voor elke dag dat ze er langer zitten moeten ze 100 euro betalen aan de winkel waar ze het huis van huren.

    met de ophokplicht erbij enzo is het nog lastiger geworden.

    de dieren moeten toch allemaal de grens over naar duitsland. nederland is te duur.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.