Open Asieldagen erg goed bezocht

Afgelopen zaterdag deden zo’n 90 asielen mee aan de landelijke open asieldagen. En dat was een enorm succes!

Tussen de 50.000 en de 60.000 mensen namen afgelopen zaterdag een kijkje in de vele asielen. Als alleen al de helft van het aantal mensen die kwamen kijken, daadwerkelijk een beest mee naar huis namen, dan heeft deze dag zeker een positief staartje!

De bedoeling van de open dag was mensen te laten zien dat het absoluut geen verkeerd idee is om een asieldier te nemen. Ze zijn ingeent, ontwormd en vaak ook gechipt. Bovendien staan ze te springen om een nieuwe baas.

En geloof mij, het zijn echt schatten die in het asiel zitten. Zelf heb ik Doerak, onze kater van 6 maanden uit het asiel gehaald. En het is de grootste knuffeldier die ik ook heb gehad! Ik heb nog nooit zoveel kusjes en kopjes gekregen van een ander dier. En dat is me heel wat waard!

Want zeg nou zelf, er is toch niks beters dan een dier zo te zien genieten?! Je zou zelf ook niet opgesloten willen zitten in een hok. Nee, echt, de volgende keer zou ik zo weer terug gaan!

bron: www.trouw.nl foto: eigen foto

Lees ook:Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe vraagbaak!
Lees ook:Oude dieren blijven steeds langer in asiel
Lees ook:Wacht niet af, doe zelf iets!
Lees ook:Zwerfkattenprobleem neemt angstaanjagend toe!
Lees ook:Ontspoorde Texaan stopt hond in wasmachine

2 reacties op “Open Asieldagen erg goed bezocht

  1. esther

    om eerlijk te zijn vind ik dit altijd nix.. het is eigelijk elke dag open dag wand je bent altijd welkom in een asiel.. of al die ophef goed is voor de dieren die er zitten betwijfel ik persoonlijk.

      /   Beantwoorden  / 
  2. linsey

    ik vind het goed dat ze dit soort dagen orgniseren. Natuurlijk is het elke dag wel ‘open huis’ bij het asiel, maar dit soort dagen geven asielen net wat meer aandacht. Aandacht die ze hard nodig hebben, aangezien heel veel asielen bomvol zitten!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.