Uitgelicht: de stoere Boxer

De Boxer, grote bek, maar klein hartje!Jaja, de week is weer voorbij ( niet letterlijk dan) en dat betekent dat het weer tijd is om een hondenras onder de loep te nemen. Dit keer heb ik besloten om de Boxer eens nader te bekijken.

Deze stoere hond is van middelgrote tot grote lengte. Hij heeft een kortharige vacht die veelal geelkleurige tinten heeft, afgewisseld met witte vlekken.

De Boxer is een typisch voorbeeld van stoer uiterlijk, maar klein hartje. Het is een pittige hond die erg breed gebouwd is. Hij straalt ook uit dat hij de hele wereld aan kan.

Een Boxer is geen hond om met fluwelen handschoenen aan te pakken. Je moet duidelijk leiding geven, want anders neemt hij een loopje met je.

Het eerste gezicht zegt echter niets, want hij is een supertrouwe hond die alles doet voor zijn baas en gezin. De Boxer staat bekend als een echte kindervriend! Hij gaat voor je door het vuur!

Bedenk goed: hij heeft redelijk veel beweging nodig en je moet tegen hem opgewassen zijn. Voedt hem consequent en met liefde op, dan krijg je er een superhond voor terug!

Lees ook:Uitgelicht: de Border Collie
Lees ook:Hond vindt tumor bij zijn baasje
Lees ook:Dobermann valt vrouw en hondje aan
Lees ook:Uitgelicht: de Nebelung
Lees ook:Hond bijt vrouw in hand

6 reacties op “Uitgelicht: de stoere Boxer

  1. Marnix

    klinkt als iedere hond eigelijk: veel beweging en cinsequent opvoeden.

    als je een hond neemt om voor het slapen even een rondje om het blok te kunnen lopen dan kun je beter een rolator nemen. iedere hond moet goed bewegen, wij mensen ook alleen doet niet iedereen het en dan is er natuurlijk weer de kans dat de hond zich gaat vervelen en je bankstel eens even wat beter gaat bekijken

      /   Beantwoorden  / 
  2. Linsey

    Iedere hond heeft beweging nodig ja. Anders moet je geen hond nemen als je dat niet wilt doen. Toch blijft de boxer een erg uitgesproken hond en heeft hij meer ‘opvoeding’ nodig dan bijv. de labrador of de golden retriever. Dat zijn over het algemeen de toch wat makkerlijkere rassen om op te voeden.

      /   Beantwoorden  / 
  3. karolien

    wij hebben zelf ook een boxer,het is een super lieven hond,waar veel speelse energie inzit,en wandelingetje slaat hij nooit af,elke zondag gaat hij mee op dag uitstap en dat vind hij super leuk,ik zou mijn hondje niet kunnen missen

      /   Beantwoorden  / 
  4. claudine

    kinta is een hele lieve boxer (teefje) ze is 6 maand oud, ik ben ermee naar de hondenschool geweest maar had daar veel problemen doordat ze naar iedereen zowel ,mens als hond, wil springen en spelen, ik kon er geen weg mee, altijd maar trekken en springen,dus opgegeven, thuis leert ze heel vlug haar oefeningen,maar als er iemand op bezoek komt begin ze weeral te springen, veel mensen hebben dat niet graag en dat kan ze niet afleren alhoewel men haar negeert ! wat kan ik doen om dat af te leren ???

      /   Beantwoorden  / 
  5. Linsey

    wat vervelend dat je hond zo springt. heb je op de cursus geen tips gekregen hoe je dat kunt aanpakken?Dat gespring, vooral van een grote hond is erg verveldend ja.
    En negeren helpt ook niet dus? ik zou zeker nog weer contact opnemen met een hondenschool of vraag anders eens aan je dierenarts ofhij tips heeft.
    Ook kun je het internet uitpluizen. succes ermee!

      /   Beantwoorden  / 
  6. dave

    wie heeft de foto hier boven van de boxer de naam “grote bek, klein hartje” gegeven? heeft waarschijnlijk geen verstand van boxers. als een beestje dapper is dan is het de boxer dus waarschijnijk had je je hoofd in je reet zitten toen je die text verzon ;)
    kijk even bij deze site voor je weer wat verzint over een hond ;) http://www.boxerkennelvarsenerhof.nl/Links/deboxer.html

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.