Gemeente Ooststellingwerf pakt hondengeblaf aan

Blaffende honden hard aangepakt in FrieslandIn het hoge noorden van ons landje zijn ze het hondengeblaf meer dan zat. De inwoners van het Friese Ooststellingewerf klaagden het afgelopen jaar zeker 27 keer over blaffende honden.

Die zijn op hun beurt zo waaks omdat de jongelui zoveel herrie met hun brommers maken.

Volgens de politie kan zij hier niets aan doen, omdat de gemeente geen duidelijke regels heeft opgesteld. Met andere woorden, de mensen moeten dus niet zo zeuren, maar ermee leven. Of begrijp ik dat verkeerd?

Toch lijkt de gemeente er wat aan te gaan doen. Vanaf 1 maart is de plaatselijke verordening gewijzigd en door invoering van een blafverbod moet de overlast aangepakt worden.

Hopelijk wordt het hierdoor weer wat rustiger in dat roerige dorpje in het hoge noorden. We moeten daar natuurlijk geen Amsterdamse taferelen krijgen he.

Lees ook:Chip beschermt honden tegen illegale fokkerij
Lees ook:Sledehonden nieuwe Olympische sport?
Lees ook:Gek gooit katten van flat
Lees ook:Hondenbelasting ontduiken
Lees ook:Dierenbescherming pakt klimaatveranderingen aan; en jij?

6 reacties op “Gemeente Ooststellingwerf pakt hondengeblaf aan

  1. Brennie

    haha zie je het voor je? dat die honden niet meer gaan blaffen nadat de invoering van een blafverbod in is gegaan? Wat een onzin!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Marnix

    “klaagden het afgelopen jaar zeker 27 keer over blaffende honden.”

    zozo doe maar ruig! dat is toch meer dan 1 blaf in de 2 weken! het bekeuringen quota niet gehaald dit jaar ofzo?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Linsey

    Tsja ze moeten wat daar in Friesland he… geen zware misdrijven of moordgevallen. dan moet je maar dingen gaan verzinnen he! Hoe triest kan je zijn!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Claire

    Belachelijk zo’n blafverbod. Waar gaat het naar toe in ons kikkerlandje.Straks worden er nog met “blafloze’ honden gecloond en gefokt.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Linsey

    tsja mensen kunnen soms gekke dingen verzinnen om zich bezig te houden, maar net zoals ik in een ander bericht zei: katten blijven katten en honden blijven honden. Je kunt ze dus niet verbieden om te blaffen, daar ben ik het met je eens claire.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Bernard Tilli

    Heb zelf mijn hele leven (ben gepensioneerd)grote honden gehad van verschillende rasse, maar als je buren jou gaan vertellen dat ze een herdershond achtige of een Dobermann gaan kopen, geloof mij, dit gaat mis, want dit zijn wakers van huis uit.
    En als de buurman zich dan a-sociaal gaat opstellen, dan is er maar een manier (de honden laten schrikken) ieder moment als hij gaat blaffen.
    Beste mensen !!ik hoef mij niet aan te passen aan de buurman, maar hij wel aan zijn buurman. (kwestie van normen en waarden)
    Jammer zoals ik lees, zit er bij de meeste Ollanders dit niet meer in hun opvoeding.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.