December feestmaand? Niet voor onze huisdieren!

De feestmaand december staat weer voor de deur. De Goedheiligman komt weer langs, maar ook de kerstman is van de partij. Daarnaast ook nog eens een knallend uiteinde. Het feest kan niet meer op, zou je denken.

Helaas hebben honden en katten minder plezier in deze maand. De harde knallen zijn voor veel dieren beangstigend. Ook de voor ons zo leuke sint en zwarte piet zijn voor onze viervoeters maar enge mensen.

Daarom organiseren de hondenscholen van de Dierenbescherming hondentrainingen waarin baasjes hun huisdieren kunnen voorbereiden op deze feestmaand.

Baasjes leren om te gaan met deze situatie en wat ze het beste kunnen doen voor hun hond. Hartstikke goed initiatief vind ik, maar helaas vind ik nergens terug wat je met bange katten kunt doen?!

Als mensen nog tips hebben wat je het beste met angstige katten kunt doen, dan hoor ik dat graag!

bron: www.nieuws.nl foto: www.flickr.com

Lees ook:Probleem achtergelaten dieren blijft groot
Lees ook:Hond en kinderkamer beste bescherming tegen inbraak
Lees ook:Baasjes laten huisdieren achter tijdens ontruiming
Lees ook:Dierenbeulen verdienen geen dier
Lees ook:Kattengedrag; onvoorspelbaar of juist niet?

4 reacties op “December feestmaand? Niet voor onze huisdieren!

 1. anthony

  angstige katten… weet nie, toen ik vroeger de kat had, was dat beest echt NERGENS bang voor… water,groentes,en vuurwerk deden m echt niets..maar toch, zet m in een vrij rustige kamer ( de badkamer ) en zijn/haar mandje ( zonodig pluche beest om aan te kleven ) en laat de deur op een kier ( of net groot genoeg om eruit te komen ) en altijd drinken en voer. ( wel op een afstandje, als ie gaa rennen uit angst kan ie de deur uit in plaats de kamer nat maken. )

    /   Beantwoorden  / 
 2. anthony

  oh ja, nog veel plezier gehad in engeland?

    /   Beantwoorden  / 
 3. esther

  ikzelf sluit mijn dieren dus niet op en vind het geen goed oplosing. als ik mijn kat ga opsluiten in de badkamer is hij nog veel banger.hij blijft wel 5 dagen voor en erna binnen. tot nu toe alle katten die ik ken reageren niet of nauwlijks op de geluiden.

    /   Beantwoorden  / 
 4. cassepoester

  Laat de kat vrij om zijn/haar eigen veilige plekje te zoeken!Al is het in een kast of zo.Hij/zij komt vanzelf weer te voorschijn als de herrie verdwenen is.Niet koste van een bange kat in de woonkamer houden!Buitenkat;binnenhouden!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.