PvdA ‘er Waalkens: dierenbeulen 10 jaar geen dieren

Waalkens pleit voor 10-jarig verbod op huisdieren Waalkens, lid van de PvdA is van mening dat dierenbeulen te vaak een lichte straf krijgen. Op dit moment krijgen ze vaak een geldboete of in het zwaarste geval een gevangenisstraf. Maar die laatste is vaak niet bijzonder lang.

Waalkens pleit ervoor dat notoire dierenbeulen tien jaar lang geen huisdieren meer mogen hebben. Waalkens heeft afgelopen week een driedaagse stage gelopen bij dierenasielen in Groningen.

De vrijwilligers van de Dierenbescherming geven aan dat zij nog veel te vaak schrijnende gevallen tegenkomen. De lichte straffen die men nu opgelegt krijgt, helpen geen zak.

Deze actie zou een goede stap zijn. Maar ik vrees dat dit niet genoeg is. Wie zegt dat dierenbeulen na tien jaar hun huisdier geen haar meer krenken? Ik geloof er helemaal niks aan. Noem me pessimistisch, maar zulk soort mensen sporen niet daarboven. En hoe goedbedoeld deze actie ook mag zijn, zulk soort mensen zijn meer geholpen bij een volledig verbod op huisdieren.

bron en foto: www.rtvnoord.nl

Lees ook:Strengere straffen voor notoire dierenbeulen?
Lees ook:Vakantietijd zorgt voor massale dumping honden
Lees ook:Dierenbeulen verdienen geen dier
Lees ook:Belgische verkachter deed honden een ‘pleziertje’
Lees ook:Dierenbescherming wil strengere aanpak voor beulen

2 reacties op “PvdA ‘er Waalkens: dierenbeulen 10 jaar geen dieren

  1. esther

    ik vind dit een heel goed initiatief.. en 10 jaar vind ik een goed iets.. mensen kunnen veranderen.. anders zouden bepaalde mensen in de gevangenis ook doodstraf moeten krijgen omdat je nooit weet of het weer kan gebeuren.. ik vind 10 jaar erg mooi!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Anita Bannink

    Waalkens heeft allemaal van dit soort goede ideeën, een echte dierenvriend is die man. Belachelijk dat de PvdA hem op een onverkiesbare plaats heeft gezet. Heel veel zaken waar Harm lang voor gestreden heeft, staan nu in het programma van de PvdA, maar hij mag er helaas niet bij znijn als ze verzilverd gaan worden.
    Als je Harm wilt steunen, reageer dan op zijn website bij zijn verhaal over dit onrecht.
    Harm Evert, Dierenbeschermer van 2005, MOET in de 2e Kamer.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.