Vakantietijd zorgt voor massale dumping honden

Het is elk jaar weer hetzelfde liedje. Zodra de zomer eraan komt en mensen hun vakantie geboekt hebben, zitten die huisdieren weer in de weg. En wat doen wij dan? Juist! We dumpen onze hond toch even! Geen probleem, dan kunnen wij tenminste lekker op vakantie.

Zo was het ook weer raak in het Belgische Charleroi. In een dag tijd werden dertig honden afgezet bij het asiel. Dertig honden! Dat is toch niet normaal meer! Dat vond ook de directeur van het asiel. Zo zie je maar weer hoe belangrijk een hond is voor de mens…… maar niet heus.

Toch is dit een ‘lichte verbetering’. Mensen laten hun hond niet meer achter in het bos, maar dumpen het beest bij het asiel. Krijgen ze in ieder geval weer te eten en te drinken. Ik kan me er boos om blijven maken, maar ik geloof dat dat niet helpt. Helaas is het elk jaar weer hetzelfde liedje.

bron: www.hln.be

Lees ook:Steeds meer honden achtergelaten bij boom
Lees ook:Dierenasiels zitten steeds vaker bomvol
Lees ook:Het is weer tijd voor een stelling!
Lees ook:Dierenasiel Breda stopt opname dieren
Lees ook:Veel minder honden in asiel, door crisis

4 reacties op “Vakantietijd zorgt voor massale dumping honden

 1. caire suyver

  Inderdaad die mensen zijn geen dieren waard, maar hoe is het te voorkomen.
  Dumpen bij een asiel is altijd nog beter dan verdrinken.
  Vinger voor vinger afhakken en veel strengere straffen als men betrapt wordt.
  Ik ben er heel hard in, anders leert men het toch niet.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Linsey

  ik ben bang dat men het nooit zal leren. als je alleen al die verhalen hoort van die beul van twente. die kerel heeft al tbs en alles gehad en zat in een inrichting en nog bleef hij bezig.
  sommige lui zijn nou eenmaal gestoort.

    /   Beantwoorden  / 
 3. esther

  persoonlijk vind ik het vreselijk.. maar ben blij dat de beestjes nu netjes in het asiel komen..toch vind ik dat veel mensen over 1 kam geschoren worden.. het hele jaar door moeten mensen afstand doen van hun geliefde huisdier maar in de vakntietijd gaat iedereen er maar altijd vanuit dat alle beesten gedumpt worden.dan ben ik zelf namelijk ook een vreselijk mens wandt ik heb vlak voor de vakantie mijn chihuahua herplaats omdat het niet langer ging met mijn dochtertje.overigens was zijn pension al besproken en bebetaald alleen vond ik het niet eerlijk hem in een pension te douwen en bij terugkomst alsnog de beslissing te maken.nu zal ik wel een dierenbuil zijn wandt je kiest voor een hond.. maar dan zal de hond wel in je gezin moeten passen en dat lukte door zijn gedrag hier niet langer.hij heeft een goed tehuis gevonden bij een jackrussel en een oud vrouwtje zonder kids en met altijd iemand thuis..toevalig was er laatst een discussie over blafende honden dat je niet iemand anders met het probleem opzadeld.die van mij is dus herplaatst

    /   Beantwoorden  / 
 4. linsey

  ik denk niet dta je iedereen over een kam kunt scheren. bepaalde situaties kunnen ook pas later ontstaan, waardoor het eerst ewl goed ging tussen hond en mens en later niet meer.
  en soms zit je dan in een lastige situatie, wat is het beste om te doen?
  en dan nog gaat een mens wel voor een hond.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.