Onderzoek naar huisdierexamen voor aanschaf dier

Huisdierexamen voor aanschaf dierMensen die examenstress hebben, zullen dit wel helemaal niks vinden.. Maurice de Hond heeft onderzoek laten doen naar de vraag of we examen moeten gaan doen voordat we een huisdier aanschaffen.

Uit het onderzoek blijkt dat het merendeel het helemaal niks vindt. Zo’n 56 procent is tegen een huisdierexamen, ruim een derde, 38 procent ziet hier wel wat in.

Ik vraag me af waarom een merendeel van de ondervraagden hier zo tegen is? Als ik al die berichten lees over mensen die hun huisdier mishandelen of op straat gooien omdat ze hun viervoeter niet meer kunnen verzorgen, dan is een huisdierexamen geen overbodige luxe.

Let wel, zo’n huisdierexamen moet dan mijns inziens de basisvragen bevatten. Belangrijk om te weten is hoeveel beweging een dier nodig heeft, wat voor voeding hij moet hebben en hoe je hem het beste op kunt voeden.

Het lijkt mij geen verkeerd idee. Als het aantal meldingen van dierenmishandelingen hierdoor gaat dalen, dan hebben we een gat in de markt gevonden!

bron: www.trouw.nl foto: www.flickr.com

Lees ook:Het is weer hoogste tijd voor een stelling!
Lees ook:Duizenden dieren jaar na Katrina nog steeds zonder baas
Lees ook:Nieuw bureau tegen dierenmishandeling
Lees ook:Belgen zijn gek op huisdieren
Lees ook:Killer-kat en muis samen in een mandje

3 reacties op “Onderzoek naar huisdierexamen voor aanschaf dier

  1. esther

    ik heb negatief gestemt..ik vind het namelijk onzin… tot nu toe alle testen die ik heb gedaan wijzen uit dat ik geen hond zou mogen hebben omdat ik zijn strond niet altijd van de straat ruim.. en omdat ik de eene keer een kwarier loop en de volgende een halfuur… dat vind ik dus puure onzin..ik geloof nog steeds in de goedheid van een mens dat ze zich vooraf informeren voor ze aan een huisdier beginnen.ik ben eerder voor het “lenen” van dieren.op kro ofzo deden ze dat met kinderen.. de kinderen kregen een maand een huisdier wat ze graag wilde inclusief de verzorging etc en 9 van de 10 kids haakte na die maand verschonen voeren uitlaten enz af.. ik denk dat het maken van een examen hier nix aan veranderd. mensen die een hond aanschaffen weten hoevaak het die naar buiten moet en met een examen zullen ze gerust niet 1x zeggen terwijl als ze het dier in huis hebben ze te beroerd zijn om vaker te gaan.daarbij verschild het per hond hoevaak hij naar buiten moet en hoelang.ik vind het examen dus onzin.

      /   Beantwoorden  / 
  2. linsey

    dat hangt helemaal van de vraagstellig af. ik heb het examen zelf niet gezien en iedereen snapt ook wel dat zulk soort vragen als raap jij de stront altijd van straat af, niet relevant zijn of je wel of niet geschikt ben voor een huisdier?
    Ik mag toch hopen dat ze nuttige vragen stellen waar een goed antwoord uit komt. Zo ja, dan ben ik zeker voor een examen.
    Alleen al het feit dat zo’n examen misschien iets los maakt bij deze mensen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. emmius

    een goede zaak. Als je ziet hoe sommige mensen hun hond de behoefte op de straat laten doen zegt voldoende over hun mentaliteit. Zelfs voor het nemen van kinderen zou het een goede zaak zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.