Uitgelicht: de American Bobtail

American Bobtail katJa hoor, het is weer zover. Tijd om weer eens een kattenras onder de loep te nemen. Bij het horen van de woorden American Bobtail denk je misschien niet meteen aan een kattenras, maar het is toch echt zo.

Zoals je aan de naam kunt horen, komt deze kat van oorsprong uit Amerika. Hij is middelmatig tot groot en stevig gebouwd. Hij heeft van nature een wat wild uiterlijk, waardoor het lijkt alsof het geen huisdier is.

Niets is echter minder waar. De American Bobtail is erg vriendelijk en sociaal aangelegd. Hij heeft een hekel aan alleen zijn, dus je moet wel veel tijd in zo’n kat willen steken! Maar als je dat doet, wordt je uiteraard goed beloont met veel liefde van dit beessie.

Ook is hij erg actief, dus zorg dat je hem lekker veel buiten kunt laten. Wanneer de American Bobtail dan binnen is, heb je een lekkere rustige kat waar je mee kunt knuffelen.

Ik ben wel benieuwd of iemand ervaring heeft met een American Bobtail? Zelf ken ik hem niet zo goed, maar ik wil graag ervaringen horen over dit ras, dus kom maar op!

Lees ook:Uitgelicht: de Devon Rex
Lees ook:Uitgelicht: de Drentsche Patrijs
Lees ook:Ika met de reuzenoren
Lees ook:Uitgelicht: de American Indian dog
Lees ook:Uitgelicht: de American Bulldog

Eén reactie op “Uitgelicht: de American Bobtail

  1. Viv

    Ik heb 15 jaar een American Bobtail gehad.
    Gevonden op Aruba. Bij mijn terugreis, had hij zijn eigen stoel in het vliegtuig. Spijtig genoeg heb ik hem vorige week moeten laten inslapen. Hij was enorm gesteld op mij en huisgenoten, maar kon zich ten opzichte van vreemden terughoudend opstellen. Ze hebben een goede omgang met andere katten en meestal ook met honden. Intelligent, trouw en zacht karakter. Ik ben echt mijn maatje kwijt. Zijn vrouwtje mist hem ook ontzettend. Ik wil zeker in de toekomst terug een Americian Bobtail. Is wel een poes die niet graag alleen is en treurt als zijn vrouwtje/baasje weg is. Heeft karakter trekken van een hond. Spijtig genoeg moeilijk in Europa te vinden.
    Viv

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.