Geen spuit meer voor oude kat, maar luxe oude dag

Tegenwoordig verdienen katten beter dan afgedankt te worden als oud vuil, wanneer ze oud zijn. In plaats van een spuitje, kunnen ze in Wilbertoord in Noord-Brabant genieten van een luxe, oude dag.

Wanneer je kat te oud en zwak wordt om normaal te kunnen leven heb je twee opties: of je gaat naar de dierenarts voor een spuitje of je brengt je kat naar de boerderij van Alice van Duyn in Brabant.

Zij heeft haar huis omgetoverd tot een luxe plek voor meer dan 200 katten. Die worden volledig in de watten gelegd en genieten van hun oude dag.

Kijk, zo kan het dus ook. Iedereen heeft recht op een goede oude dag toch? Dat vinden ook de 2000 donateurs van de boerderij. En om dat aantal te verhogen, kun jij je ook aanmelden als donateur, want een goede verzorging kost natuurlijk geld!

Lees ook:Katten kunnen ook aids krijgen
Lees ook:Nomineer jouw held!
Lees ook:Uitgelicht: de Schnauzer
Lees ook:Hoe houd ik poepende katten uit mijn tuin?
Lees ook:Landbouwgif doodde katten in Zeeland

19 reacties op “Geen spuit meer voor oude kat, maar luxe oude dag

 1. e.m. rijnders

  Wat een mooi initiatief! Meer mensen zouden zoiets moeten doen. Voor mij zijn mijn katten mijn kinderen. Graag zou ik uw adres willen. Ik denk er namelijk over om in mijn testament te laten zetten dat als ik mijn katten niet overleef ze bij u terecht kunnen. En natuurlijk om iets te kunnen doneren.

    /   Beantwoorden  / 
 2. esther

  tja ik vind het dubbel. als je voor een dier kiest dan kies je daar zijn hele leven voor en als blijkt dat mijn kat door problemen niet meer normaal kan functioneren zou hij van mij een spuitje krijgen en niet ergens opgevangen worden waard ie dan met die gebreken verder kan leven.ik zou het mijn kat nooit aandoen om ergens anders te moeten wennen op zijn oude dag terwijl hij dus niet meer normaal kan leven.zelf vind ik dat geen fijn idee en als ik later niet goed meer kan functioneren dan mogen ze mij ook best een spuitje geven.ik vind het dus erg dubbel.. je dumpt een oud dier niet omdat hij lastig word

    /   Beantwoorden  / 
 3. Lien

  Ik vind dat je oudere katten idd niet zomaar kunt laten wennen aan een andere omgeving. Maar je kunt toch wel zélf de moeite doen om je kat zijn oude dag te gunnen. Een operatie die riskant is vind ik al helemaal zielig Ik denk dat je kat je dankbaar zal zijn als die dat niet meer moet meemaken. En een spuitje gewoon omdat je kat oud is?! zolang mijn kat geen overdreven pijn heeft kan die genieten van zijn oude dag in het zonnetje Al liep die op 3 pootjes!!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. rosalie ringrose

  wat zijn de voorwaarden voor het openemen van een oud katje en wat kost het?

    /   Beantwoorden  / 
  1. a.moolenaar

   ik zou graag voorwaarden en de prijs weten, vr.gr. fam.moolenaar

     /   Beantwoorden  / 
 5. Sabrina

  Ik vind het een mooi initiatief. Onze kat is 17 jaar, wordt echt wat ouder, dit blijkt o.m. dat hij niet meer zo goed tegen de kinderen kan. Omdat hij zeker niet te oud is om een spuitje te krijgen, ben ik al een tijdje aan het nadenken over alternatieven. Welke mogelijkheden zijn er voor onze Joey?

    /   Beantwoorden  / 
 6. lisette

  ik vindt het helemaal fantastisch,dat iemand zoiets opzet.ik heb zelf 7 kattne,maar zit met het probleem dat mijn vriend alergisch is.

    /   Beantwoorden  / 
 7. lisette

  vervolg op de bovenste reactie. 7 nkatten is voor hem echt te veel,dus ik moet er een aantal onder brengen.naar een asiel wil ik absoluut niet,want die hebben het al druk genoeg.bij deze vraag ik of iemand voor mij een oplossing heeft.m vr gr lisette

    /   Beantwoorden  / 
 8. Femke

  Hallo,

  Wat zijn de voorwaarden van het opnemen van een oudere kat? En wat zijn de kosten?

    /   Beantwoorden  / 
 9. Hiltje

  wat zijn de voorwaarde en de kosten om een oude kat op te nemen?

  mvgr Hiltje Wertien

    /   Beantwoorden  / 
 10. Robert Blomsteel

  wat zijn de voorwaarde en de kosten om een oude kat op te nemen? En wat kost het?

    /   Beantwoorden  / 
 11. de ridder

  Hebben twee oude katten van mijn moeder die wij willen plaatsen wij willen graag weten of er plek is voor ze en wat de kosten zijn mvg peter de ridder

    /   Beantwoorden  / 
 12. Lindsey Merkus

  Beste
  ik heb een vraagje ik heb hier een helelieve kater is geholpen hij is 9 jaar oud en heefd epeleptie maar hij kan daar goed mee leven maar ik kan er heelaas niet meer voor zorgen heefd u mss een plekje voor deze lieve kat asiel gaat niet werken ivm zijn leeftijd en epeleptie hoor het graag mvg lindsey

    /   Beantwoorden  / 
 13. a Kuijpers

  Hallo het idee heft wel wat graag zou ik meer info hebben in verpand met mijn 2 oudere katten

    /   Beantwoorden  / 
 14. Miriam

  Ik zou graag wat meer informatie willen ontvangen..

    /   Beantwoorden  / 
 15. Connie

  Ik zou graag info willen over de opvangmogelijkheden van katten die ik uit Turkije wil meenemen naar Nederland tegen een eventuele maandelijkse donatie/of vrijwilligerswerk.

    /   Beantwoorden  / 
 16. E. Tuitel

  Hallo,

  Wij willen graag informatie over de kattenopvang!
  Is er eventueel nog plaats voor een kat en zijn er kosten aan verbonden etc.?

  Met vriendelijke groet,

  E.Tuitel

    /   Beantwoorden  / 
 17. jannie snoeren

  Hallo zou graag met u in contact komen. Zou u mij u tel.nr even door kunnen mailen. Ik hoop van u te horen. Gr Jannie snoeren.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Els van der Wel

  Wat zijn de voorwaarden en de kosten om een oude kat op te nemen?B.v.d.voor uw reactie. Vriendelijke groeten

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.