Huisdieren krijgen steeds meer menselijke ziektes

huisdieren steeds vaker menselijke klachtenWe willen maar al te graag ons huisdier goed verzorgen. En daar is niets mis mee, toch? Nou, toch wel. Onze voorliefde voor dieren laten we maar al te vaak blijken door onze hond of kat goed en veel eten te geven.

Daardoor krijgen we steeds meer dikke dieren, die net zoals de mens aan obesitas of vaatklachten kunnen lijden. En dat alles door de overgewicht.

Kijk, en dat is geen goede verzorging. Dan kunnen we nog zo ons best doen, maar het kan heus wel minder. Je viervoeter hoeft echt geen stukken vlees of menseneten te hebben.

Gewoon brokken zijn prima. Voor sommigen misschien moeilijk te geloven, maar echt, het werkt! Probeer het eens en zie de resultaten. Niet alleen blijft je huisdier gezond, het is ook een stuk beter voor je portemonnee.

Wat wil je nog meer?!

bron: www.nu.nl foto: www.flickr.com

Lees ook:Niet alle dieren hadden een leuke dierendag
Lees ook:Mishandelde Amersfoortse kat na een maand weer gevonden
Lees ook:Uitgelicht: de Europese korthaar
Lees ook:Steeds meer honden achtergelaten bij boom
Lees ook:Dierenbescherming VS geeft China geld voor stoppen hondenslachting

4 reacties op “Huisdieren krijgen steeds meer menselijke ziektes

  1. esther

    dat vind ik dus weer onzin ik heb een dikke kater die gecastreerd is.hij krijgt per dag 1 zakje whiskas en verder alleen brokken en water. en toch is hij dik.een geholpen dier is zo en zovaaker dik

      /   Beantwoorden  / 
  2. linsey

    esther ik leg in mijn verhaal ook geen link met castratie e/o sterilisatie. het gaat hier puur om mensen die hun dier ‘te goed’willen verzorgen en ze letterlijk volproppen met eten.
    Het heeft hier dus niks te maken met jouw situatie bijv.

      /   Beantwoorden  / 
  3. esther

    nee ik snap het:)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Corina Smits

    Ik heb een vraag,ik heb recent mijn kater van 3.5 jaar in moeten laten slapen,was een Lilliputter en een Mongooltje,kon niet springen en liep heel raar met de voorpoten,als een zeehond.Hij was niet te remmen met eten,dan gilde hij alles bij elkaar,hij zou 9 maanden worden,maar werd 3.5jaar,mega dik,nu was hij dus verlamd aan blaas,anus en achterpoten,ze denken aan een neurologisch probleem,komt dit door zijn ziekte,of door zijn dikte???
    Misschien kunnen jullie hier geen antwoord op geven,maar hij was niet te remmen met eten,
    en ik wilde dat hij gelukkig was omdat hij ook nog doof was.Ik mis hem heel erg.
    De dierenarts denkt aan een tumor,maar heeft in haar praktijk nog nooit zo een kater gehad.Jammer dat ik nu met een schuldvraag achter blijf…ik kocht hem van een fokker toen hij al 13 weken was voor 100,=euro,hij kwam op mijn pad zal ik maar zeggen,en was voor mij alles.Hij was gelukkig en heeft niet geleden…zo’n egoïst ben ik nu ook weer niet,maar ik kon hem niet op dieet zetten,heb trouwens nog 4 katers,die zijn normaal.
    Hij was een Brits Korthaar trouwens.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.