Amerikaanse Bulldog valt jongen aan

Hond valt jongen aanIk durf het bijna niet te plaatsen, maar helaas is het weer zover. Een Amerikaanse Bulldog uit de Duitse plaats Stendal heeft een tien-jarige jongen zodanig verwond dat hij opgenomen moest worden in het ziekenhuis.

De hond, die ruim 50 kilo weegt, viel de jongen zonder reden aan. Het arme kind raakte gewond aan nek, hoofd en rug. Het kind werd zonder pardon van zijn fiets getrokken.

De 25-jarige eigenaar, die probeerde de jongen te bevrijden, kreeg ook een paar rake beten van de Bulldog.
Politiemensen hebben de hond uiteindelijk doodgeschoten omdat hij niet tot bedaren wilde komen.

Het is echt ongelofelijk. Weer een hond die blijkbaar niet als agressief bekend stond, die zomaar een kind verwond. Je weet niet wat je mee maakt. In dit geval vind ik het zeer terecht dat de hond is afgemaakt, want blijkbaar zat er een steekje los in zijn hoofd.

Ook de eigenaar wordt in dit geval bestraft. Hij krijgt waarschijnlijk een boete omdat hij zijn niet had gemuilkorfd. Maar ook hij had dit waarschijnlijk niet verwacht…

bron: www.hetvolk.be foto: www.flickr.com

Lees ook:Meisje lanceert pups met trampoline
Lees ook:Hond redt leven van jongen
Lees ook:Puppy’s met twee neuzen gedumpt op straat
Lees ook:Dierenbeul slingert kat over de schutting
Lees ook:Husky bijt baby dood

10 reacties op “Amerikaanse Bulldog valt jongen aan

  1. esther

    vreselijk hoe vaak het de laatste tijd weer gebeurd en je kan mij niet vertellen dat dit altijd aan opvoeding ligt.zeker terecht dat dier is afgemaakt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. linsey

    ik geloof ook neit dat het altijd aan de opvoeding ligt. zo zie je in dit geval maar weer.
    Als ik even uitga van de goedheid van een mens, dan neem ik aan dat de eigenaar van deze hond hem echt wel gemuilkorfd had, als hij had verwacht dat er een redelijke kans zou zijn dat de hond iemand aan zou vallen.
    Naar wat ik begrijp stond de eigenaar ook perplex en probeerde hij het slachtoffer te redden,maarmoest het zelf ook bekopen met bijtwonden.

      /   Beantwoorden  / 
  3. esther

    ja inderdaad dat is ook wat ik er uit begrijp.ik kan me ook niet voorstellen dat als je een hond hebt die dit gedrag zou vertonen je hem niet muilkorft met de gedachte dat ie iemand kan bijten en je dan je lieve viervoeter kwijt raakt

      /   Beantwoorden  / 
  4. niceje

    ik vin het wel zonde van de eigenaar en het kind dat die gewond zijn maar ik vind het ook zonde dat de hond was afgeknalt het is een mooi beestje en ik ken ook iemand die z’n honde hebben en die is stik lief dus het kan wel aan de opvoeding liggen dus altijd je hond vanaf de geboorte goed op voeden en laat ze geen kinderen haten.
    en hoe oud was de eigenaar eigenlijk?????

      /   Beantwoorden  / 
  5. dominique

    ik vind het zielig voor de jongen en ook voor de hond..zulke dingen liggen echt wel aan de opvoeding van de baas of door iets wat er in het verleden van de hond is gebeurt met een kind ofzo,een hond word niet zomaar ff aggresief en grijpt dan een voorbijganger..je ziet zovaak dat baasjes hun hond heel aggresief maken en ja dan gaat het fout en dan ligt het zogenaamt aan de hond dat daar een steekie niet goed zit..de eigenaar weet toch wel als zn hond wel of niet aggresief is..hij had zn hond dan gewoon aan de lijn moeten houden, ik heb zelf een amerikaanse bulldog dat door zn vorige baas heel opgefokt was,ik heb de hond anders opgevoed en hij is nu hardstikke lief,je kan honden van alles aanleren maar je kan het ook weer afleren

      /   Beantwoorden  / 
  6. ikke

    is mooie hond ma wel jmmr dat die dat heeft gedaan is kei zielig voor de jongetje

      /   Beantwoorden  / 
  7. stephanie & psycho

    Nou wil ik er ff bij zeggen dat het cker aan de opvoeding ik heb een am bulldog van 2 jaar en zij heeft tot de dag van vandaag nooit iemand iets aangedaan.. ik heb mijn hond met liefde opgevoed en die liefde geeft zij aan mij terug .. door middel van spelen en knuffelen.. grote kleine honden/ kinderen maakt niets uit zij vind alles goed.. en die hond heeft gewoon de foute opvoeding gehad anders had ie nooit gebeten.. mensen nemen deze honden om ze op te fokken want het zijn sterke vecht honden en mensen vinden stoer om met zo’n hond te lopen en al helemaal als ze agressief zijn.. ik ken heel veel mensen die deze honden voor deze dingen gebruiken.. maar mijn hond is het perfecte voorbeeld van een goeie lieve amerikaanse bulldog.. mensen die bang zijn vann deze honden moeten even bij mij komen kijken… en die hond afmaken… onzin.. egt onzin.. de persoon die dat met mij hond doet maak ik ook af

      /   Beantwoorden  / 
  8. pien

    ik begrijp wel dat die hond gevaarlijk is,maar t doodmaken heeft er denk ik meer mee te maken dat hij de baas ook beet,dan is tvertrouwen weg.ik heb helaas tzelfde probleem.xam.bull/dogo argentino,heb ik vanaf pup.ze kan niet met andere honden,ze viel ook meerdere malen mijn andere hond(bullmastiff)aan,die zit nu bij familie,maar nu ben ik onzeker geworden of ze niet n x mij gaat uitproberen.tot op heden niet gebeurt maar ik hebwel n soort angst ontwikkeld.bij deze doe ik n oproep voor n andere baas voor britney,iemand die dominanter is.verder is ze wel gek op mij &ik op haar maar onzeker zijn met zo n grote hond is niet goed.serieuze reakties (met spoed want hoe langer t duurt des te moeilijker voor mij) [email protected]

      /   Beantwoorden  / 
  9. Egbert Bloem

    ik heb zelf een schat van een americaanse bull en dit verhaal kan natuurlijk met elk ras gebeuren vind het erg jammer dat de american bull op veel site`s en forums als gevaarlijk word gezien want dat zijn ze zeker niet en even wat de foto bij dit onderwerp dat is zeker geen ras bulldog

      /   Beantwoorden  / 
  10. Suzanne

    Mijn vader zei altijd Bij elk ras heb je rotte appels.
    Ik heb ook een AB en mijn moeder was bang zij heeft namelijk 2 kleine Shiba Inu´s en het gaat geweldig! Zij is duidelijk terug gekomen over grote enge honden. Ze zijn niet eng.

    Denk dat er bij deze ook echt een stekkertje los zat, jammer dat het afgemaakt is, maar misschien ook beter. Hopen voor kind en eigenaar dat ze eroverheen komen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.