Veenendaal werpt DNA -bank in de strijd tegen hondenpoep

In de Utrechtse gemeente Veenendaal hebben ze iets nieuws bedacht in de strijd tegen de hondenpoep, namelijk een DNA-bank. In deze gemeente wonen ruim 3800 honden die dagelijks 150 gram poep produceren.

Als dit blijft liggen duurt dat twee weken. Poep zorgt voor overlast en irritaties. In plaats van hondenbelasting wil D66 voorman van Meijer DNA afnemen van hondenpoep. Het DNA moet vervolgens geregistreerd worden en uiteindelijk zijn de honden te herkennen aan hun poep.

Dat betekent dat er een dikke boete op je ligt te wachten als je de stront van je hond niet opruimt. Volgens Meijer moeten alle honden een penning dragen en hun DNA laten registreren.

Als je hond geen penning om heeft kost dat 200 euro. Ligt de hondenpoep op een foute plaats kost je dat 500 euro…. Een duur geintje dus.

Ik vind dit een aparte manier om het hondenpoep probleem tegen te gaan. Of mensen hiervoor daadwerkelijk over de streep gaan, kun je je afvragen. Wie laat nou weer hondenstront registreren? Ik moet het maar zien of er wat mee gebeurt. Mocht ik meer horen, dan laat ik het jullie weten!

Bron: de Volkskrant

Lees ook:Eindhoven pakt hondenpoep probleem flink aan
Lees ook:Gemeente Tongelre gaat strijd aan tegen hondenpoep met de ‘Grippy’
Lees ook:San Fransisco gebruikt hondenpoep voor energie
Lees ook:Gemeente Meijel wil hondenbelasting invoeren
Lees ook:Pootjes kat gered door stamcellen

2 reacties op “Veenendaal werpt DNA -bank in de strijd tegen hondenpoep

  1. Marnix

    kom op zeg! gewoon even op de juiste plaats gaan staan als luie donut eter en bekeuringen uitschrijven. niet gaan zitten kloten in de stront om de dna uit te zoeken en dan de dader te vinden! wat een onzin! kost een bak geld en tijd!

    als je begint met een dna databank voor mensen zou je een hoop misdaden oplossen en hoef je ook niet in de stront te spitten!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Linsey

    Sommige mensen hebben niet veel te doen en gaan zulk soort ideeen verzinnen. Gelukkig voor ons zijn er andere partijen in Veenendaal die daar net zo over denken. Hoogstwaarschijnlijk is dit een wind die overwaait…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.