Afvallen? Ga wandelen met de hond!

lekker wandelen met de hondEr zijn op deze wereld heel wat mensen te dik. En daar kun je van alles mee doen. Nu hebben ze in Amerika onderzocht wat het effect van honden op het afvallen is. Die uitkomst is heel positief.

Het blijkt dat mensen die een hond hebben, veel vaker gaan wandelen en ook lange afstanden lopen. Ze hebben meer plezier in het bewegen. Aan het eind van de proefperiode waren velen zelfs geneigd om andere vervoersmiddelen thuis te laten staan en gewoon de benenwagen te nemen.

De proefpersonen vielen gemiddeld ruim zes kilo af. En dat is niet niks, vooral voor mensen die van alles hebben geprobeerd, maar niet af kunnen vallen.

Kijk, en dit zijn nou nuttige dingen om te doen. Maar volgens mij was het allang bekend dat een hond zorgt dat je voldoende beweegt. Je viervoeter moet immers uitgelaten worden!

Toch ben ik blij dat deze proef nogmaals bewijst dat honden helpen om een gezondere leefstijl te creëeren voor de mens. Maar laat je natuurlijk niet gek maken en koop niet zomaar een hond als je niet van dieren houdt!

We willen tenslotte niet dat honden weer de dupe worden van onze impulsaankopen!

Lees ook:Goede verzorging honden een must in de wintermaanden
Lees ook:Uitgelicht: de Border Collie
Lees ook:Hondengeblaf binnekort verboden in Noorse Fjell
Lees ook:Huisdieren overleden als gevolg van de hitte
Lees ook:Loslopende honden beboet in Veluwse natuurgebieden

5 reacties op “Afvallen? Ga wandelen met de hond!

  1. Thomas

    Over wat je schrijft:

    -
    koop niet zomaar een hond als je niet van dieren houdt!
    -

    Helemaal waar. In het begin is het vaak leuk, maar als het nieuwe ervan af is en blijkt dat je er veel tijd aan kwijt bent, ook aan minder leuke dingen als naar de dierenarts gaan enzo, hebben veel mensen er geen zin meer in. Soms laten ze zo’n beest gewoon ergens achter, schandalig.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Linsey

    precies en dat zou zielig zijn voor de hond want die heeft daar ook niet om gevraagd! He idee, wandelen met de hond is leuk, maar bedenk wel dat het niet bij een keer blijft!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ben

    Precies. Daarom heb ik ook katten. Die laten zichzelf gewoon uit. Honden klimmen alleen niet de boekenkast op.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Claire

    Helemaal mee eens. Met een hond moet je naar buiten, maar hou er ook rekening mee: ook met slecht weer, als je ziek bent, of als je gewoon ff geen zin hebt.
    Dus neem een hond als je alles overwogen hebt.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Linsey

    Inderdaad Claire. Veel mensen realiseren zich dat niet en vinden het leuk om bij mooi weer een wandeling te maken met de hond. Maar ook als het regent, sneeuwt of hagelt, dan nog moet je je hond uitlaten. Zelf gaan we toch ook iedere dag naar de wc? Ik hoop dat dit berichtje mensen niet op een verkeerde manier enthousiast maakt..
    Laat een hond niet de dupe zijn van jouw impulsieve beslissing.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.