Shock! Dierenrechtenorganisatie dood dieren van donaties!

Schrikken! Maar liefst 95% van de vorig jaar opgevangen verwaarloosde dieren door PETA, werd gedood. Slechts voor 7 van de 2216 dieren werd in een heel jaar een nieuw thuis gevonden.
De organisatie heeft een budget van 32 miljoen dollar, maar neemt nauwelijks de moeite om een nieuw huis te vinden voor de dieren. In plaats daarvan laat de organisatie de beesten inslapen. Sinds 1998 heeft PETA al 21339 dieren gedood.


Dat bericht CCF, naar aanleiding van de cijfers het departement Landbouw en Consumentenzaken van de Amerikaanse staat Virginia, waar het hoofdkwartier van PETA gevestigd is.
PETA, dat onder zijn voorvechters vertrouwde namen als Natalie Portman, Charlize Theron, Naomi Campbell, Paul McCartney, Ricky Gervais en Pamela Anderson telt, ontkent het niet, maar zegt dat niet het hele verhaal wordt verteld.

Zo slaan zij terug naar CCF: “CCF’s naam alleen al is misleidend, het is een façade waarachter tabaksgigant Philip Morris, Kentucky Fried Chicken, veehouders en andere uitbuiters van dieren schuilgaan.”

Volgens PETA waren voor de dieren die werden afgemaakt ‘nauwelijks andere oplossingen’. Ook zegt de organisatie 10 000 dieren gecastreerd en gesteriliseerd te hebben in het afgelopen jaar. “Zolang als dieren gekweekt worden en mensen hun gezelschapdieren niet steriliseren, moeten dierenasiels en organisaties zoals PETA het vuile werk van de maatschappij opknappen”.

PETA is vooral bekend om haar harde campagnes, bijvoorbeeld tegen bond. Zij krijgt nu de wind van voren omdat ze te snel naar het spuitje grijpt en het geld zou willen gebruiken voor politieke campagnes. Volgens CCF is de organisatie niet geintresseerd in het vinden van een huis voor ongewenste dieren.

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/809636/2009/04/06/Dierenrechtenorganisatie-PETA-doodt-21-339-dieren.dhtml

Lees ook:Pink zet zich in voor dierenhuidjes
Lees ook:Ook dieren hebben recht op seks?!
Lees ook:Honden redden pinguïnkolonie
Lees ook:Henkie de moppenhond
Lees ook:Mummie van 400 jr geleden gevonden in muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.