Minister v/d Hoeven met bontkraag: wat vind jij ervan?

Toen ik gisteren de beëdiging van het nieuwe kabinet op tv zag, viel hij mij ook meteen op: die overduidelijk-niet-neppe-bontkraag van minister Maria van der Hoeven. Ik vind het dan ook leuk dat de Partij voor de Dieren hier meteen een relletje van maakt, door Van der Hoeven in een open brief om opheldering te vragen. De PvdD wil weten of de nieuwe minister van economische zaken de dode vos om haar hals droeg om haar opvattingen te uiten over het voorgenomen diervriendelijker beleid. Verder is de PvdD een e-mailactie gestart onder het motto: 'Een dode vos bij Huis ten Bosch'. Hier kunnen Nederlanders hun mening laten horen over dit volgens de partij dieronvriendelijke signaal van minister van der Hoeven. You go, PvdD!!! ;-D

Lees ook:De excuusbrief van Maria van der Hoeven
Lees ook:Weer Duitse katten besmet met vogelgriep
Lees ook:Durf je mening te geven!
Lees ook:Baas van drie dode katten onder flat meldt zich
Lees ook:Duitse herder ontvoerd in Scheveningen

26 reacties op “Minister v/d Hoeven met bontkraag: wat vind jij ervan?

  1. Sjon van der Roggelkamp

    Ik vind vooral dat iedereen zelf moet weten wat hij draagt. Bont is in Nederland niet verboden. Als een meerderheid van Nederland tegen bont zou zijn, dan was er al lang een wet in Nederland geweest die bont verbood. Met e-mailacties houd je alleen maar ambtenaren van het werk, en dat kost gewoon belastinggeld

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sabine

    Ik heb het artikel gelezen. Wat een ophef over een bontkraag…..
    De PvdD zou het ook eens niet over iets onzinnigs hebben. Ik ben tegen het gebruik van bont als de beesten onder erbarmelijke omstandigheden hebben geleefd (meestal niet het geval want dat heeft zijn weerslag op het bont…). Maar jongens, alsjeblieft, wind je op over dingen die er echt toe doen.
    Overigens ben ik woonachtig in Milaan. Hier loopt iedereen, zowel mannen, vrouwen en kinderen rond in bontjas of jas afgewerkt met bont. Misschien kan de PvdD hier ook nog even komen kankeren? Rot toch op.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Henk

    Ik vind het absoluut niet kunnen, maar ja, wie ben ik? Net of ik wat te zeggen heb in dit land. Nu heeft tenminste de pvvd iets te zeuren.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Minne

    Wat een ophef inderdaad.
    Ze dragen toch ook allemaal lerenschoenen?
    en ach, al draagt een aap een gouden ring…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Guus de Leeuw

    Minister v/d Hoef met een vossenbontje dat past echt bij haar. Ze doet het ook prima in een mantelpakje. Dat is haar eigenheid, wat je hier verder ook van mag vinden. Zo’n Spaans rokje zou haar helemaal niet staan. Laat ze toch dragen,waar ze zich prettig voelt. Naar mijn weten kunnen vossen veel schade veroorzaken en ik dacht dat onder bepaalde voorwaarden vergunningen worden verleend om deze dieren af te schieten. Dat is ook een kant van het vossenleven.

      /   Beantwoorden  / 
  6. frits van enckevort

    ook dit getuigd weer van een decadente
    houding, ten opzichte van de gewone en
    lieve mensen in onze samenleving.
    zo laat zij weten ver boven ons te staan.
    beschermd opgevoed ,in een beter gesitueerd
    gezin ,niet wetend wat de echte werkelijkheid is.zij gaat nu weer voor haar eigen ego.daar hoort bont bij.
    eerst hadden we de drie van breda.
    toen de drie van den haag.
    nu de drie van limburg.
    o,een komt nog via de achterdeur binnen
    donner,na dit alles ,denk ik dat we dit
    land toch snel moeten verlaten…..
    frederick.

      /   Beantwoorden  / 
  7. A.J.R. Flapper

    Laat minister van der Hoeven rustig haar vossenbontje dragen De partij van de dieren mag in een land als het onze, rustig protest aantekenen maar deze natuurcultuur-sentimentalistische moraalridders hebben geen enkel idee van de archetypische functie van de jacht en haar bijdrage aan de non-natuur die nederland eigen is en de rieele schade die vossen aan kunnen richten in onze Nederlandse biotopen. Het gehospitaliseerde volk dat ze vertegenwoordigen is elk contact met de natuur reeds lang verloren.

      /   Beantwoorden  / 
  8. dex

    Dit is bont van gefokte vossen, vanaf 2008 verboden vanwege ernstige welzijnsproblemen!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Lucienne van Ek

    Even een paar genuanceerde statementjes terug van mevrouw KatenHond:

    - Nederland heeft geen non-natuur, want non-natuur bestaat niet. Natuur is natuur, punt uit.
    - Je kunt wél zeggen, dat Nederland zodanig is ingericht en dichtbevolkt is, dat voor grote roofdieren helaas geen plaats is.
    - Daarom ben ik in principe ook niet tegen weidelijke beheersjacht. Maar in Nederland wordt niet op dieren gejaagd omdat we zo’n honger hebben of omdat we bijna doodgaan van de koude en onze naakte ledematen met pelzen moeten bedekken.
    - Wat het archetypische aspect van de jacht betreft: snap ik helemaal. Roger Scruton heeft dat eens heel duidelijk uitgelegd in het vpro-programma ‘Van de schoonheid en de troost’. Voor mannen (en vrouwen) die behoefte hebben aan dergelijk groepsvertier in de natuur zou ik zeggen: Te paard, stamgenoten! De honden hebben het sleepspoor geroken! (Maw: daar heb je echt geen levende vos voor nodig.)
    - Vossenbont komt uit pelsfokkerijen en die zijn per definitie zeer dierontvriendelijk. Vossen en nertsen worden -geheel tegen hun temperamentvolle natuur in- in kleine hokjes opgefokt en vervolgens geëlektrocuteerd op een wijze die te onsmakelijk is om hier te beschrijven.
    - Hoewel verreweg de meeste Nederlanders inderdaad mordicus op bontjassen tegen zijn, verdienen pelsfokkers in Nederland (en dat zijn er héél veel meer dan je denkt!)een royaal belegd broodje bloedpap aan het feit dat primitievelingen in landen als Italië of België de bontjas nog altijd beschouwen als een reuze indrukwekkend statussymbool.
    - Je zou dus kunnen zeggen dat Maria van der Hoeven met haar vossenkraag wil uitdrukken: als nieuwe minister van economische zaken beschouw ik de pelsfokkerij in Nederland als een welkome exportindustrie, waar ik voor 100% achter sta en die ik dus zal steunen.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Truus Baaij

    Nepactie tegen nepbontje. Dogmatische dierenpartij (b)lijkt doel voorbij te schieten.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Lucienne van Ek

    Sorry Truus, maar ‘t was geen nepbontje.

      /   Beantwoorden  / 
  12. jan hermans

    Ik erger mij al langer aan haar optreden.
    Zij kan geen goede minister zijn, die zulk slecht voorbeeld geeft.
    Weg met die minister.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Mr. J.P. Jordaans

    Ik was de afgelopen dagen in Muenchen waar ik mij al geergerd heb aan de etalages met bontjassen. En dan nu bij thuiskomst deze onsmakelijke flater van minister Van der Hoeven. Heel goed dat de Partij van de Dieren er is om onmiddellijk met de juiste reactie te komen. Er is nog veel te doen op het gebied van opvoeding in Nederland wat het dierenwelzijn betreft.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Truus Baaij

    @Lucienne, mij past slechts beschaamd blozen.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Rob

    Wat een enorm gezeur. De PvdD gaat goed (?) van start en zal meteen wel even de toon zetten (van mij belastingcenten). Mijn god, hoe diep is dit land wel niet gezonken? Laat een ieder dragen wat ie wil en laat iedereen in vredesnaam eens ophouden met dat betuttelen. En PvdD: ga op plastic klompen op een kinderboerderij werken en doe dan eindelijk iets nuttigs voor de maatschappij

      /   Beantwoorden  / 
  16. Kevin

    Beste Maria Van der Hoeven,

    Hier een email van een Mede Limburger. Ga aub geen excuses aanbieden maakt u zich gewoon niet druk om dit voorval. U zag er top uit beter dan geitewolle sokken figuren van de partij voor de dieren. Maak er maar een goede regeer periode van de (hopelijk) komende 4 jaar.

    Met vriendelijke Groet,
    Kevin

      /   Beantwoorden  / 
  17. Rob

    VOS is de afkorting voor de Vereniging van Openbare Scholen, dan vraag je er toch om? Maar toch minister, HoEven!!!

      /   Beantwoorden  / 
  18. maddy

    FUR IS FOR BEAUTIFUL ANIMALS AND NOT FOR UGLY PEOPLE.

      /   Beantwoorden  / 
  19. foxxxxey

    zoals ik zei: bont, voor mooie dieren en erg lelijke mensen.
    rot zelf op

      /   Beantwoorden  / 
  20. A. Hoekstra

    Ik weet nu wat minister van de Hoeven met intelligent design bedoeld.
    Dit kost het CDA zetels.
    Alex

      /   Beantwoorden  / 
  21. Lucienne van Ek

    MIJN maag kan het beslist niet aan, Vossie. Daarom kon ik het ook niet over mijn hart verkrijgen om die filmpjes op de blog te zetten. Maar het is goed dat jij toch de links geeft in je reactie, zodat mensen die denken dat ‘het allemaal wel meevalt in die bontbranche’ met eigen ogen kunnen zien wat ze bagatelliseren. Hier is zelfs The Exorcist een lachertje bij!

      /   Beantwoorden  / 
  22. Rolf

    opheldering vragen? opheldering waarover, het is toch duidelijk wat er is gebeurd? en er zijn ook geen wetten overtreden, dus er valt niets op te helderen voor vd hoeven lijkt mij…

      /   Beantwoorden  / 
  23. cassepoester

    @ Kevin. Hoi, ik heb nog een leuk paar geiten wollen sokken voor je in de aanbieding!!!Klets niet zo dom, jongen!
    Bont is niet acceptabel, klaar!!!En dat heeft niets met die sokken te maken maar alles met behoud!!!NADENKEN, t’is wat moeilijk, maar als je heel goed je best doet, lukt het……..misschien!

      /   Beantwoorden  / 
  24. Audrey

    Wat een ophef… Al die mensen die zeuren dat het zielig is die eten zelf bijna allemaal vlees, dragen leren schoenen/riemen/jassen en zitten op leren stoelen/bankstellen… Daar worden veel meer dieren voor gedood hoor, en voor al die pruducten zijn diervriendelijke alternatieven…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.