Kat en hond nog steeds meest populaire huisdier

katten en honden nog steeds meest populaire huisdierWat iedereen eigenlijk wel wist, en wat nog steeds zo is: katten en honden zijn de meest populaire huisdieren. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Huisdieren in het Nederlandse gezin 2005′ van TNS NIPO die gehouden is onder Nederlandse huishoudens.

Daaruit blijkt dat ruimt de helft (55%) van de huishoudens een of meer huisdieren heeft. Het aantal huishoudens met dieren is – na een lichte stijging in 2003 (58%) weer terug op het niveau van 2001 (55%). Vooral grote gezinnen hebben een huisdier.

Nou, na al dit cijferige geluiter blijkt dus dat katten (47%) en honden (36%) het meest worden gehouden. De meeste honden in 2005 zijn tussen de vijf en zes jaar oud en wegen ruim twintig kilo. Ook zijn katten in 2005 gemiddeld wat ouder dan honden, ze zijn ongeveer zeven jaar.

Deze uitslagen verbazen me eigenlijk helemaal niets. Als ik alleen al in mijn omgeving kijk naar het aantal honden en katten die als huisdier gehouden worden, dan ben ik nog wel even aan het tellen.

Wat ook nog even leuk om te noemen is, uit het onderzoek is dat de meeste huisdierenbezitters 22,80 euro per maand aan hun viervoeter besteden. Huisdieren zijn dus een belangrijk onderdeel van ons uitgavenpotje, zo blijkt.

Als ik naar mijn eigen gezin kijk, met een hond, dan kan dat aardig kloppen. Maar ik weet niet hoe het bij de andere katenhond-lezers zit? Hoeveel besteden jullie gemiddeld per maand aan je hond of kat? Laat maar horen!

Lees ook:Belgen zijn gek op huisdieren
Lees ook:Juni, de maand van…
Lees ook:Hond steeds minder populair in Parijs
Lees ook:Hip!
Lees ook:Februari: maand van het hondengebit

6 reacties op “Kat en hond nog steeds meest populaire huisdier

  1. Marijke

    Wij hebben thuis twee katten, en volgens mij blijven die toch wat goedkoper dan een hond.
    Gemiddeld 15 euro voor 2 katten denk ik? Natuurlijk zijn katten ook wat minder tijdrovend, ze kunnen over het algemeen beter hun eigen gang gaan. Ook dat is een overweging voor mensen om uit een kat of een hond te kiezen, om maar even op het berichtje van de Dierenbescherming terug te komen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Linsey

    Ik denk inderdaad dat de kosten voor een hond wat hoger liggen, als je er vanuit gaat dat elke hond gemiddeld 3 x keer per dag eet. Als ik naar onze eigen hond kijk, die eet in een kleine drie weken een grote zak brokken leeg, ter waarde van 11 euro… en dan heb ik het nog niet eens gehad over de botjes, snoepjes en andere honden lekkernijen…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Anita

    Hmmm… zou de goudvis dan op de derde plek komen te staan?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Marijke

    Haha ja die is vast heel goedkoop! En veel mensen krijgen inderdaad goudvissen van vrienden als ze op zichzelf gaan wonen ;-) haha

      /   Beantwoorden  / 
  5. Anita

    Goudvissen cadeau geven wanneer ze op zichzelf gaan wonen?
    Dat is echt het slechtse presentje dat je kan geven haha!
    Triviant is een beter idee! ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Linsey

    ach ja, je moet wat geven he ;-) Maar kan wme wel wat voorstellen dat de meeste mensen een kat en hond als huisdier hebben! als ik zo om me heen kijk, zie ik inderdaad die beesten het meest :-) Behalve als ik zelf ga samenwonen, kan helaas alleen maar vissen nemen :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.