Jager schiet zonder pardon 11 tamme katten dood

Een jager uit het Friese Holwerd was even flink de weg kwijt toen hij zonder pardon 11 tamme katten doodschoot in Blija. De katten hadden geen baasje meer, die was verhuisd naar Harderwijk en wilde zijn dieren niet meenemen.. Zij werden echter verzorgd door de buurvrouw.

De jager gaf aan dat hij deze situatie zielig vond voor de katten. Daarom was het beter als ze werden neergeschoten. Volgens de jagersvereniging kan deze jager vervolgd worden, want deze actie is pure dierenmishandeling.

Eigenlijk vind ik dat in dit geval niet alleen de jager gestraft moet worden. Natuurlijk mag hij ze niet zomaar doodschieten en daar moet hij ook een flinke straf krijgen, maar wat te denken van de eigenaar?

Die gaat er gewoon vandoor en laat zijn katten in de steek. Dat doe je toch niet! De eigenaar van de dieren mag wat mij betreft flink aangepakt worden!

bron: www.nu.nl

Lees ook:Australier verwaarloosde jarenlang honden
Lees ook:Katten verdronken door eigenaar
Lees ook:Strengere straffen voor notoire dierenbeulen?
Lees ook:Pups met gecoupeerde staart in beslag genomen
Lees ook:Weer jonge katjes gedumpt

3 reacties op “Jager schiet zonder pardon 11 tamme katten dood

 1. esther

  ik vind het van die jager belachelijk.. wat betrefd de eigenaar je zet erbij dat verzorgd werden door de biirvrouw.. dus de beesten zijn niet aan hun lot overgelaten

    /   Beantwoorden  / 
 2. linsey

  min of meer wel door de eigenaar. de buurvrouw vond het zielig dat ze allleen achterbleven en daarom gaf zij de katten regelmatig eten. Dus in die zin bedoel ik dat de eigenaar ook verantwoordelijk is.

    /   Beantwoorden  / 
 3. angel

  Die kerel spoort echt niet,ze moeten heb es in z,n knie schieten.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.