Pups met gecoupeerde staart in beslag genomen

Vorige week zijn in het Belgische Antwerpen vijf Jack Russell en twee kruisingen pups in beslag genomen. Ze verbleven bij een dierenwinkel. Ze werden allen gevonden met een gecoupeerde staat. Dat is sinds 1 januari 2006 verboden in Belgie omdat het een zeer pijnlijke ingreep is.

Bovendien is het nergens voor nodig, maar men doet het omdat men het simpelweg mooier vind. Bij desbetreffende pups vond de ingreep al in hun eerste levensweek plaats!

pDe pups zijn in beslag genomen en ondergebracht bij het asiel in Antwerpen. Het is alleen nogal jammer dat er nog geen enkele boete is uitgedeeld. Wel zullen de fokkers binnenkort een bezoekje krijgen van de dierenwelzijnsinspecteur van de federale overheidsdienst,Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Milieudienst.

Hopelijk worden er op zijn minst flinke boetes uitgeschreven want dit is pure dierenmishandeling! De diertjes moeten in hun waarde gelaten worden. We kunnen bij mensen toch ook niet alles afknippen simpelweg omdat wij het mooier vinden? Dat zou ronduit belachelijk zijn!

bron: www.hln.be foto: www.flickr.com

Lees ook:Ik heb een hond genomen omdat… (10)
Lees ook:Ik heb een hond genomen omdat… (9)
Lees ook:Ik heb een hond genomen omdat… (11)
Lees ook:Meisje lanceert pups met trampoline
Lees ook:Ik heb een hond genomen omdat… (12)

Eén reactie op “Pups met gecoupeerde staart in beslag genomen

  1. esther

    daar ben ik het niet hellemaal mee eens..
    het knippen van de staart gebeurd al jaren bij somige rassen gevolg van het afschaffen is dat de staarten van somige rassen zo dun en broos zijn doordat ze jaren lang niet bestaan hebben dat deze vaker zullen breken.

    ondanks dat ben ik er ook op tegen maar het is dus niet persee dat mensen dit nog doen voor mooiheid

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.