Kerstverhaal (20) – Kerstman draait door

Met vereende krachten en evengoed nog een hoop moeite wisten de honden en katten De Kerstman overeind te krijgen en in een stoel te helpen. De Kerstman maakte een uitgeputte en mistroostige indruk. Zijn blauwe ogen glinsterden lang niet zo levendig als voorheen en hij leek ook dikker geworden.  

 Welkom, Kerstman’, sprak de directeur plechtig terwijl het puntje van zijn witte staart onrustig heen en weer bewoog. De Kerstman had een kegel en daar hield de directeur niet van. ‘Eh… hoe gaat het met u? U ziet er niet best uit.’ 

De Kerstman zuchtte diep, met afhangende schouders . ‘Mijn excuses voor deze stijlloze entree. Maar ik was aan het eind van mijn Latijn. U wilt niet wéten wat ik allemaal heb moeten doorstaan! Mijn rendieren konden niet opstijgen en toen heb ik de auto maar eens genomen. Maar ach… wat een foute beslissing was dat! Bij elk tankstation werd ik urenlang gestalkt door opdringerige fans en paperazzi. En op de snelweg hebben ze me zelfs klemgereden! Wat zijn de mensen opdringerig en hebberig geworden! Elk jaar erger! Uiteindelijk heb ik  de auto gewoon maar langs de kant van de weg laten staan. Ik had er gewoon geen zin meer an…’

 De directeur keek bevreemd op. ‘Maar hoe bent u dan nu hier gekomen? Toch niet te voet mag ik hopen?’ De Kerstman maakte een vermoeide zwaai met zijn arm, ten teken dat de directeur zelf maar even uit het raam moest kijken. ‘Ik kon een heel degelijke koets op de kop tikken ergens bij een grote camping. Als ik daar in zit, heb ik geen centje pijn met die fans en paperazzi!’  

De directeur wierp een blik uit het raam en zette meteen zijn staart op van schrik. ‘Een tánk?’, blies hij. ‘U gaat gevoelens van vrede en welbehagen verspreiden vanuit een TANK?!?’ Er steeg een afkeurend geroezemoes op in het dierenhuis. Termen als ‘bespottelijk’, ‘een gotspe’, ‘militaristisch vertoon’, ‘humanistisch verbond’’ en ‘vroeger was alles veel gezelliger’ vlogen door de gangen, de kamers, de kelder en de keuken.

Kleine rode vondeling zag het allemaal verbaasd aan vanaf de radiator bij de vensterbank. Hij moest ineens denken aan wat de engel had gezegd…

(Wordt vervolgd…) 

Wil je het Kat en Hond-kerstverhaal in de juiste volgorde lezen? Klik dan nu op Kerstverhaal (21) – Hulp voor De Kerstman of begin bij het begin: Kerstverhaal (1) – Een estafettevertelling…

Lees ook:Kerstverhaal (13) – Het geheim van de Kerstman
Lees ook:Kerstverhaal (21) – Hulp voor De Kerstman
Lees ook:Kerstverhaal (8) – De directievergadering
Lees ook:Kerstverhaal (23) – Epiloog
Lees ook:Kerstverhaal (14) – De oogjes vallen dicht…

Eén reactie op “Kerstverhaal (20) – Kerstman draait door

  1. dirk

    dit is leaw

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.