Kerstverhaal (1) – Een estafettevertelling…

Beste katenhond.blog-lezers en -lezeressen, om de komende adventstijd een beetje aangenaam door te brengen, wil ik jullie een heel bijzonder kerstverhaal vertellen. Of althans, ik zal zelf het spits afbijten, en daarna nemen de anderen het over, want het is namelijk een estafettevertelling. 

 Nou, daar ga ik dan…

 Er was eens, ver weg in de toekomst… een huishouden dat volledig werd gerund door katten en honden. Gewoon midden in de stad, tussen de mensen. Niemand had door dat er geen mensen in het huis woonden. Omdat alles er zo gewoon uit zag. De honden en katten betaalden alle rekeningen, hielden er een eigen internetaccount en kabelabonnement op na, en ook nog een gezamenlijk sofinummer. Werkelijk, geen centje pijn, geen haan die er naar kraaide…

En dat was maar goed ook, want het honden- en kattenhuis vervulde een belangrijke maatschappelijke functie. Eén keer per jaar, wanneer de bomen kaal waren en de dagen kort, bood het huis onderdak aan een mythische figuur die elders geen veilig heenkomen kon vinden… Een geheimzinnige mysterygast, die hééél goed verborgen moest blijven voor de alom tegenwoordige media.

(wordt vervolgd…)

Wil je het Kat en Hond-kerstverhaal in de juiste volgorde lezen? Klik dan op Kerstverhaal (2) – Decoreren met vereende krachten…

 

Lees ook:Kerstverhaal (7) – Sneeuwpret!
Lees ook:Kerstverhaal (2) – Decoreren met vereende krachten…
Lees ook:De vogels verlaten het nest
Lees ook:Kerstverhaal (8) – De directievergadering
Lees ook:Kerstverhaal (3) – De jongens van de Technische Dienst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.