Uitgelicht: de Maine Coon, de grootste kat ter wereld.

Als je ze ziet, zijn het net kleine tijgers. Volwassen tijgers wel te verstaan, want als kat zijn ze gigantisch!

De katten kunnen maar liefst 8 tot 9 kilo wegen. Wopke, die met zijn bazin Renee van Bezooijen in de Leeuwarder Courant staat, is zo groot nog niet, hij is ‘nog maar’ 5,6 kilo.
Wopke krijgt drie bakjes eten, waar de andere katten één bakje krijgen, om net zo’n grote sterke ‘tijger’ te worden.


Het is het grootste kattenras ter wereld; De Maine Coon. Ze staan bekend als gezellige katten, hebben vaak een rustig karakter en kunnen goed met andere katten. Maine Coons zijn dan ook niet goedkoop; vaak tussen de 450 en 650 euro in Nederland, maar in het buitenland kon dit nog wel eens flink oplopen tot over de 1000.

Helaas is het daarom niet verstandig om deze echte raskat buiten te laten. Doe je dat echter wel, dan kunnen ze zich ontpoppen toch echte jagers. De Maine Coon kan namelijk erg goed springen. 
Ook kunnen ze erg goed alleen zijn, dus als je deze kat binnen houdt is dat geen probleem, wanneer je zelf een vaste baan hebt.

De prachtige katten hebben verbazingwekkend weinig verzorging nodig. Vul regelmatig hun etensbakjes en kam hun vacht één keer per week en de Maine Coon is tevreden. Wel verliezen ze eigenlijk het hele jaar door een hoop haren. Daarnaast zijn ze twee keer per jaar in de rui.

Bron foto: www.rivercatsmainecoons.com

Lees ook:Welke honden kunnen goed met kinderen?
Lees ook:En wat met je hond of kat tijdens de vakantie? Tips!
Lees ook:Uitgelicht: de Chihuahua!
Lees ook:Uitgelicht: de Korat
Lees ook:Goede verzorging honden een must in de wintermaanden

4 reacties op “Uitgelicht: de Maine Coon, de grootste kat ter wereld.

 1. Maine coon eigenaar

  Incorecte informatie, de maine coon verliste juist , bijna geen vacht . Het is juist een prima kat voor mensen die een hekel hebben an haren.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Sander

  Als jullie even goed zoeken op het net dan zal je zien dat geen van bovenstaande info juist is. Ik heb er zelf twee en ze verharen zeker wel, en veel ook. Dit weegt echter zeker wel op tegen het plezier wat je er van zal hebben, super beesten zijn het. Aan de andere kant en zeker niet onbelangrijk, dit ras kan JUIST niet goed alleen zijn en hebben altijd een speelmaatje nodig als ze vaak alleen thuis zijn.

  Gr,
  Sander

    /   Beantwoorden  / 
 3. Angela

  Welles-nietes heeft echt totaal geen zin. Puntje bij paaltje ligt het grotendeels gewoon aan de kat zelf. Ik heb 4 Maine Coons, 2 katers en 2 poezen en van verschillende leeftijden. Eén ervan kan niet tegen alleen zijn en verhaart bijna niet en de overige 3 kunnen juist heel goed alleen zijn maar verharen weer ontzettend veel. Conclusie: elke kat is anders en dat zal pas blijken als je deze in huis hebt! Feit is wel dat ze on-ge-loof-lijk lief zijn, betere knuffels dan die van mijn 4 kanjers kan ik me niet wensen!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jeanette

  ik heb er 3. Hoe raar ook , de jongste is de grootste! 1 grote zwarte fluffy bal, haha.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.