Uitgelicht: de Tonkinees

Dit keer is het de beurt aan een bijzondere kattenras; namelijk de Tonkinees. Hij vindt zijn oorsprong in het verre Oosten, maar werd later ook veel in de VS gefokt.

Deze kat is gek op gezelschap en heel aanhankelijk. In tegenstelling tot veel andere katten, houdt hij wel van aandacht en mensen. Let dus goed op dat je hem niet kwijtraakt, mocht je hem naar buiten laten! Iedereen vindt aanhankelijke katten leuk!

Hij komt het meeste voor in de kleuren natural, blue, cinnemon, caramel etz. Kortom hele sjieke kleuren! Het is een echte raskat, dus de kleuren moeten ook mooi in elkaar overlopen enzo.

Eerlijk gezegd zal het mij worst wezen. De kat ziet er best geinig uit, maar of hij nou zo bijzonder is? Het leukste aan de Tonkinees vind ik dat hij gezellig en aanhankelijk is. Dat is zeker belangrijk!

bron: www.kattenplaza.nl foto: http://home.casema.nl/tibetancats/

Lees ook:Uitgelicht: de Europese korthaar
Lees ook:Uitgelicht: de Siamees
Lees ook:Uitgelicht: de Somali
Lees ook:Uitgelicht: de Turkse Angora
Lees ook:Uitgelicht: de Devon Rex

Eén reactie op “Uitgelicht: de Tonkinees

  1. esther

    oke dit ras komt me totaal niet bekend in de ooren ik heb er nog nooit van gehoord!!maar asl ik het zo lees dan is het wel een heel leuk kattensoort.. ga toch eens verder zoeken bij het ras je hebt me nieuwsgierig gemaakt

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.