Nieuw kattenras in de maak: de toyger

Al sinds de jaren 80 werkt kattenfokster en architecte Judy Sugden uit Los Angeles op een geheime locatie aan een nieuw kattenras: de toyger, een ‘speeltijgertje’. Toygers worden gefokt op hun gespierde figuur, een oranje vacht, witte buik en zwarte tijgerstrepen. Op het gezicht moeten de zwarte strepen eenzelfde concentrisch patroon volgen als bij een tijger. De oortjes moeten klein en rond zijn, de kin robuust en de neus(rug) breed. Een grappig bijverschijnsel is het feit dat alle toygers –in tegenstelling tot de meeste gewone katten- dol op water zijn, ze spelen graag in een kinderbadje in de tuin.Tot op heden heeft mevrouw Sugden al 400 toygers laten registreren, maar er zit en nog steeds geen één bij die echt álle gewenste kenmerken vertoont. Sugden hoopt de perfecte toyger rond 2010 te hebben. De toyger wordt overigens wel een prijzig raskatje, deskundigen voorspellen dat de prijs van een toygerkitten waarschijnlijk rond de 4000 dollar zal liggen.    

Lees ook:Uitgelicht: de Tonkinees
Lees ook:45 Rotterdamse katten zoeken nieuw tehuis
Lees ook:Uitgelicht: de Europese korthaar
Lees ook:Hip!
Lees ook:Juni, de maand van…

2 reacties op “Nieuw kattenras in de maak: de toyger

 1. Toygers

  Ze zijn nu ook in Nederland te koop en gelukkig niet meer zo duur als een paar jaar geleden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. prachtig

  De oortjes moeten klein en rond zijn’

  nou zo klein en rond zijn de oortjes niet, in tegendeel grote oren!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.