Stropers moorden in de polder

Getver, wat heb je toch een enge mannen! De politie heeft gisteren bij Lelystad drie selfmade Rambo’s gearresteerd die het op zwangere reeën hadden gemunt. Daarbij maakten ze gebruik van een wapenarsenaal dat er niet om liegt: gasdrukgeweren, munitie, handbogen, pijlen met weerhaken en grote Rambomessen. Het stoere drietal, 59, 51 en 42 jaar oud en afkomstig uit Purmerend, Amsterdam en ’s-Graveland, at niet alle buit zelf op, maar verkocht het vlees van de geschoten dieren ook aan poeliers en aan mensen die het leuk vinden om een ongeboren reekalfje op sterk water te zetten.

De mannen kenden elkaar van een schietvereniging, maar waren kennelijk uitgekeken op de gebruikelijke schietschijven en prefereerden nu bewegende doelwitten. In de kofferbak van hun auto werd een dode drachtige ree gevonden en een eind verderop lag nog een aangeschoten ree leeg te bloeden. De drie waren al een jaar bezig op deze manier en hebben naar eigen zeggen al tientallen reeën, hazen en konijnen naar de eeuwige jachtvelden geholpen. Volgens boswachter Leo Smits deden ze het puur om de kick. In afwachting van hun proces zijn de heren na het afleggen van hun verklaring weer op vrije voeten gesteld, maar er hangt hen wel een gevangenisstraf van maximaal zes jaar boven het hoofd.

Lees ook:Baas van drie dode katten onder flat meldt zich
Lees ook:Brit raakt drie vingers kwijt door opmerking over honden
Lees ook:Kat overleeft drie weken in laadruimte vliegtuig
Lees ook:Drugshonden slaan grote slag in Rotterdamse haven
Lees ook:Drie verwaarloosde honden weggehaald in Zeeland

Eén reactie op “Stropers moorden in de polder

  1. STERRRETJE

    VET ZIELIG GEKKEN MENSEN

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.