Hond levend begraven!

Leuk hoor, zo’n kat en hond blog. Nu ben ik gedwongen om elke dag de meest onsmakelijke berichten over dierenmishandeling te lezen…  Zoals het verhaal van hond Lazarus uit Florida, die door zijn baasje levend was begraven. Misschien stonk hij te erg, evenals die intens zielige lobbes Bobo?

(Voor wie de afgelopen week geen krant heeft gelezen: Bobo’s baas ondernam een doe-het-zelf euthaniseringspoging en probeerde zijn trouwe viervoeter met een hamer de hersens in te slaan. Een foto van de arme Bobo werd begin deze week door een zwaar verontwaardigde kinderjury uitgeroepen tot de beste foto van 2006.

 

Maar terug naar Lazarus in zonnig Florida in de US van A… Zijn neus stak nog (of weer?) boven de aangestampte aarde uit. Dat werd opgemerkt door een buurman, die in zijn eigen tuin aan het werk was. Samen met een paar vrienden groef hij de hond op en bracht hem naar The Safe Harbour Animal Hospital. Wat er met het baasje van Lazarus is gebeurd, is niet bekend. 

Terwijl ik dit stukje schrijf, komt mijn man net terug van een wandeling door storm en regen met onze honden. Ze zijn allevier kletsnat en stinken een uur in de wind. De drie verschillende namaak-weitjes die vanuit het stopcontact hun versgemaaide lentegeuren verspreiden, geven dit opwekkende geurconcert nog een aanvullende chemische noot. Toch voel ik…nee…echt niet…heel gek misschien…geen enkele aandrang om een klauwhamer of spade ter hand te nemen.

 

Lees ook:Baasje slaat hond met hamer op zijn kop
Lees ook:Vraagbaak!
Lees ook:De nachten van kater Dirk (5)
Lees ook:Duizenden dieren jaar na Katrina nog steeds zonder baas
Lees ook:Vader Abraham brengt single uit over dierenmishandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.