Goed nieuws: omstreden dierenwinkel stopt puppy-verkoop

Dierenwinkel Pet’s Joy, hoe toepasselijk is die naam als je het volgende bericht leest, stopt met de verkoop van puppy’s. Dit heeft de eigenaar besloten naar aanleiding van een uitzending van het tv-programma Kassa!

Kassa kocht twee puppy’s bij de dierenzaak en besloot te onderzoeken of de dieren er echt zo slecht aan toe waren. De pups Renzo en Felix waren ernstig ziek, zo bleek uit onderzoek van een dierenarts. Renzo overleed binnen enkele dagen aan de ziekte van Parvo. Felix bleek minder ernstig ziek en leeft gelukkig nog.

Nu de hetze over het hele gebeuren omtrent malafide hondenhandel weer opwaait, heeft de eigenaar van Pet’s Joy besloten om de verkoop van puppy’s stop te zetten. Ik kan niet anders zeggen dan dat dat een verstandige keuze is!

Helaas is de dierenbescherming minder enthousiast. De eigenaar heeft afgelopen maart ook aangegeven te stoppen met de verkoop, maar in mei ging hij, onder een andere naam, weer vrolijk verder.

Ik vind het goed dat dit malafide gebeuren weer onder de aandacht komt. Overal ter wereld zijn nog veel te veel pups die ten prooi vallen aan op geldbeluste wolven. Die lui denken nergens anders aan dan aan geld. Met als gevolg de dood van pups zoals Renzo.

De eerste stap is nu weer gezet. Hopelijk blijft het hier niet bij!

bron: www.nieuwnieuws.nl foto: Dierenbescherming

Lees ook:Dierarts verkoopt af te maken hond
Lees ook:Na vijf weken nog overlevende gevonden onder puin stadsarchief
Lees ook:Puppy-record!
Lees ook:Almeerse honden in gevaar!
Lees ook:Puppy’s willen chip tegen broodfokkers

11 reacties op “Goed nieuws: omstreden dierenwinkel stopt puppy-verkoop

 1. anthony

  eigenlijk zouden ze deze mensen gewoon moeten chippen, kun je ze altijd vinden. t’ niet alleen handig voor de hond.

    /   Beantwoorden  / 
 2. nathalie

  het is ronduit schandalig dat er nog steeds zo word omgegaan met dieren!
  maar het zijn niet alleen de dierenspeciaalzaken die moeten worden aangepakt…
  zolang er nog steeds mensen zijn die op deze manier hun pups kopen,zal deze handel niet doodbloeden.
  een hond heb je voor een lange tijd.
  betaal dan ook een goede prijs,bij een goede fokker.
  zoals het hoort.

    /   Beantwoorden  / 
 3. esther

  daar ben ik het niet hellemaal mee eens!! je kan ook een hodn bij een boederij etc weghalen of thuis bij een gefokt nestje.. om nou te zeggen alleen fokkers!! maar ik ben het er zeker mee eens dat er een verbod moet komen op de verkoop van puppy’s in de winkel!!en ook ik kan me goed voorstellen dat het mensen prikkeld om een dier aan te schaffen.. als ik dan hier in de winkel al 2 maanden een jonge kat zie zitten en weet dat zijn lot niet erg best is als die niet snel een baasje vind dan moet ike cht mijn hart vasthouden om door te lopen en zo’n zielug hoopje ellende niet gewoon mee te nemen.. wandt uiteindelijk verdiend deze kat het naar mijn meening ook niet om daar te zitten..het zou gewoon verboden moeten worden!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Anne-lotte

  Ik vind dit echt totaal niet kunnen. Honden zo behandelen dat ze ziek worden. En ze dan ook nog verkopen. Ik zou deze winkel eigenlijk persoonlijk stop zetten, ik haat dit soort mensen die verkeerd met honden omgaan. Sorry.. ik word hier altijd heel boos over.

  En wat vreselijk erg voor Renzo.. echt heel zielig. Gelukkig leeft Felix nog wel. Hoe gek moet die man zijn om nu nog door te gaan. Laat die puppies gewoon bij hun moeder, waar ze thuis horen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. lisney

  de verkoop van puppy’s in winkels moet zeker afgeschaft worden. Ik ben van mening dat je honden alleen bij erkende fokkers moet halen.
  Zo weet je zeker dat je een goede en gezonde hond in huis haalt.
  mensen die zogenaamd ‘doe het zelfen’ met het fokken van honden, sorry, maar die weten lang niet alles wat ze moeten doen om een goed, erkend nest te krijgen. Niet dat die honden doodzeik zijn ofzo, ik zou er zelf nooit voor kiezen.
  ik wil de zekerheid hebben, voor zover dat kan, dat ik toch een gezond dier mee naar huis krijg. Die bovendien niet agressief is.

    /   Beantwoorden  / 
 6. esther

  een pup agresief das natuurlijk ook onzin een pup heeft geen agressie in zich dat komt pas later als je hem verkeerd opvoed..mits hij geen kronkel heeft!!
  ik persoonlijk kies er liever voor een pup uit een huiselijke omgeving te halen inplaats van uit een kennel bij een fokker.persoonlijk vidn het een beetje raar jullie kiezen wel gewoon voor een kat die geen ras is en gewoon uit het asiel komt maar een hond moet speciaal bij een fokker.. vind ik een beetje dubbel klinken eigelijk..

    /   Beantwoorden  / 
 7. linsey

  voordat wij besloten om doerak te halen hebben we eerst goed gekeken of het asiel wat was en wat voor katten er waren. Uiteindelijk zagen we Doerak en dat was echt een schatje. Daar hebben we heel bewust voor gekozen. Een kat is toch veel zelfstandiger dan een hond, en wij laten hem veel buiten.
  Dus in dat opzicht ishet voor ons anders dan een hond. Die houd je de hele dag binnen en is ontzettend afhankelijk van je.
  Bovendien zeg ik heel eerlijk dat ik meer van honden houd dan van katten.
  Begrijp me niet verkeerd, doerak is hartstikke lief, maar ik ben altijd met honden opgegroeid en die zullen ook altijd een speciaal plekje bij mij hebben.
  Waarom ik honden wil hebben die goed gefokt zijn is door alle verhalen die ik de laatste mede hoor ik op mijn site. daar ben ik toch wta huiverig voor.
  maar ja, je weet uiterarad nooit wat je tegen komt, miss zie ik wel een keer een heel lieve hond die niet eens bij een fokker vandan komt!

    /   Beantwoorden  / 
 8. esther

  heel duidelijk mijn berichtje leek wat aanvallend lees ik nu maar zo was het niet bedoeld.. het was eerder nieuwsgierigheid!Zelf kijk ik naar de omgeving waar het dier vandaan komt en die is voor mij heel belangrijk.een fokker kan ook een ziekte hebben in zijn kennel dus wat dat betrefd kijk ik daar niet echt naar.daarbij ben ik dan te bang voor door fokken.persoonlijk ben ik ook meer een hondenmens

    /   Beantwoorden  / 
 9. Lien

  Ik heb mijn hond ook van een fokker, een fantastische bullmastiff, de puppy’s zaten in de serre bij hun moeder naast hun living.
  wat in dierenwinkels niet het geval is! dikwijls worden de puppy’s nog masaal geimporteerd en zitten ze in magnetron kooitjes (van die kleine glazen kooitjes met zaagsel en een drinkflesje van een konijn kunnen ze juist hun lipjes eens mee nat maken) Sorry hoor maar ik word er echt kwaad van dat mensen zo hun dieren behandelen. Koop dus geen puppy in een dierenwinkel ik vind het ook ontzettend zielig maar het mag zo niet meer doorgaan!

    /   Beantwoorden  / 
 10. farida

  uiteindelijk zijn de kopers de verantwoordelijke als er geen vraag zou zijn naar “goedkope” pups zou er ook geen aanbod zijn. van mij mag de verkoop van levende have zoiezo verboden worden in elke dierenwinkel en het bewust fokken van dieren ook. er zijn genoeg dieren die ongewenst de wereld op zijn gekomen en die ook een goed huis verdienen.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Dierenliefhebber

  Wij willen mensen waarschuwen voor schaamteloze hondenhandelaren.
  Enkele voorbeelden zijn M van Eggelen uit Schaijk en Stichting Second Chance uit Oudenbosch.

  Ze beschrijven zichzelf als particulier met af en toe een nestje of zelfs als stichting voor
  Opvang voor hulpeloze kittens en pups, maar in werkelijkheid kopen ze gewoon dieren van
  anderen op, verkopen deze met winst middels een lulverhaal.

  Bij contact, vraag maar eens naar ;
  waar komen de pups vandaan?
  is het mogelijk om de moederhond te zien? (is nooit aanwezig)
  vraag naar contact met de echte eigenaar van de pups? (altijd een excuus van niet mogelijk)
  waarom de eigenaar zelf de pups niet verkoopt?
  waarom de eigenaar niet in het paspoortje vermeld wordt?
  waarom zij als stichting fungeren? zij kopen zelf pups op/over. Niets wordt in hun stichting gebracht.
  waarom zij de diertjes niet chippen? wettelijk verplicht indien je honden opvangt en verhandelt.

  De stichting voldoet volgens niet aan de wettelijke eisen.
  Dit kan men zelf navragen bij de landelijke inspectiedienst dierenbescherming.
  Ook heeft M. van Eggelen al talloze bezoekjes op zijn naam staan.
  Toch gaan zij schaamteloos door met handel en opkoping.

  Val dus niet in de zielige praatjes en excuzen van ordinaire puppyhandelaren

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.