Schwarzenegger : geen honden opsluiten in hete auto

Arnold Schwarzenegger heeft een wet getekend die huisdieren beschermd tegen het opsluiten in te hete auto’s. Schwarzenegger is de gouverneur van de Amerikaanse staat Californie, waar het altijd erg heet is.

Nu hadden wij daar vorige week op deze blog ook al een flinke discussie over of het nu wel of niet verantwoord is om je hond alleen achter te laten in een auto.

Schwarzenegger meent dus van niet. Mensen worden vanaf nu strafbaar gesteld als zij dieren achterlaten in onverantwoordelijke omstandigheden, zoals bij hitte.

Ieder jaar sterven er veel honden omdat zij zijn achtergelaten in de auto terwijl de baas even een boodschap ging doen.

Met deze wet hoopt de gouverneur dat te voorkomen. Eigenaren kunnen een boete oplopend tot 100 dollar krijgen.

Arnold bedoelt het goed, maar ik vraag me af of het gaat helpen. De meeste mensen laten zich niet zo snel afschrikken door een boete van 100 dollar. Ik denk dat hij een zwaarder wapen in de strijd moet brengen om dit probleem tegen te gaan.

bron: www.hln.be foto: www.flickr.com

Lees ook:Katten kunnen ook aids krijgen
Lees ook:Chip beschermt honden tegen illegale fokkerij
Lees ook:Gemeente Tongelre gaat strijd aan tegen hondenpoep met de ‘Grippy’
Lees ook:Clifton stelt paal en perk aan hondengeblaf
Lees ook:Strengere straffen voor notoire dierenbeulen?

3 reacties op “Schwarzenegger : geen honden opsluiten in hete auto

 1. esther

  inderdaad bij onverantwoordelijke omstandigheden dat vind ik hellemaal terecht.dit houd overigens geen verbod op je hond in de auto achter laten

    /   Beantwoorden  / 
 2. linsey

  in dit geval heeft schwarzenegger het idd vooral over levensbedreigende omstandigheden voor de honden. Die moeten terecht verboden worden.
  Zelf ben ik er meer een voorstander van als er altijd strenger gecontroleerd wordt op het achterlaten van honden in de auto.

    /   Beantwoorden  / 
 3. esther

  ja dat hangt van de situatie af.zoals al eerder aangegeven blijft mijn hond soms ook in de auto mits de omstandigheden dit toelaten.vaak ga ik samen met mijn zus en haar boxer naar het strand als ik terug kom kan mijn hond niet mee naar binnen omdat haar anderen hond dit niet accepteerd.dan blijft Paroes in de auto voor een halfuurtje.en dat is slechts een voorbeeld.dus ik ben er niet tegen mits het verandwoord gebeurd.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.