Zorgverzekeraars onderkennen noodzaak hulphonden

Stichting Hulphond klaagt dat het weinig betrokkenheid en belangstelling krijgt van de zorgverzekeraars. Sinds begin dit jaar krijgt de stichting een vergoeding van de zorgverzekeraars voor de hulphonden.

Hulphonden zijn bedoeld om het leven van gehandicapten een stuk aangenamer te maken. Zo helpen de dieren met aankleden, de deur openen en de lift bedien. Ook waarschuwen ze voor geluiden van een alarm en de deurbel.

Nu meent de stichting dat de zorgverzekeraars de noodzaak van een hulphond onderkennen. Voorheen was het Ministerie van Volksgezondheid , Welzijn en Sport verantwoordelijk. En zij wisten tenminste hoe belangrijk een hulphond kon zijn.

De zorgverzekeraars lijkt het niets te schelen meent de Stichting Hulphond. Zij klaagt dat ze geen interesse tonen en de honden het liefst afschaffen.

Hmm, ze geven wel een vergoeding maar weten niet eens wat een hulphond doet? Het lijkt mij dat je toch wilt weten waar je je geld aan uitgeeft als zorgverzekeraar. Maar ja, misschien zijn deze dieren niet belangrijk genoeg. Ze hebben tenslotte al zoveel belangrijke zaken aan hun hoofd………….

bron: www.nieuws.nl foto: www.dogsincluded.nl

Lees ook:Voeding honden en katten kan veel beter
Lees ook:‘Vuurwerk verbieden? Een zegen voor huisdieren’
Lees ook:45 Rotterdamse katten zoeken nieuw tehuis
Lees ook:Een wandeling met de hond voor het goede doel!
Lees ook:Hondeneigenaren op cursus!

Eén reactie op “Zorgverzekeraars onderkennen noodzaak hulphonden

  1. marnix

    zet een zorgverzekeraar een dag geblindoekt in een rolstoel en geef hem/haar een duw richting een bouwput. vraag daarna nog eens of een hond enig nut heeft en vergoed moet worden.

    misschien een keer een dagje kijken op een opleidingscentrum? lijkt me een kleine moeite en een opleidingscentrum laat u vast graag zien waarom een hond best makkelijk kan zijn.

    zal ik ook maar een partij oprichten of kan iedere niet politicus dit soort zaken bedenken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.