Varkensziekte ook gevaarlijk voor honden en katten

Stichting Wakker Dier is niet blij met de actie van De Nederlandse Vakbond Varkenshouders(NVV) om varkens niet meer in te enten tegen de besmettelijke dierziekte Aujeszky.

Ook honden en katten kunnen namelijk besmet raken met deze ziekte. De Stichting Wakker Dier is bang dat er een epidemie kan uitbreken als varkens niet meer gevaccineerd worden en dat de huisdieren ook geruimd moeten worden.

Volgens de NVV speelt geld een belangrijke rol om de vaccinatie te stoppen, alsmede het feit dat de ziekte al jaren niet meer voorkomt in Nederland. De NVV kan een hoop geld besparen als niet meer gevaccineerd hoeft te worden.

Ik ben benieuwd wat in Nederland het voorrecht gaat krijgen, geld of het welzijn van de dieren? Het zou van de zotte zijn als er veel beesten moeten worden afgemaakt, waaronder onze lieftallige huisdieren, omdat er niet teveel geld uitgegeven mag worden.

Aan de andere kant: de ziekte komt al jaren niet meer voor in Nederland. Bovendien eist het ministerie en Brussel dat er een goed bestrijdingsplan voor de vaccinatiestop in de plaats komt.

Misschien komt het uiteindelijk toch allemaal goed en maken we misschien van een mug een olifant? Het zal mij benieuwen wat er gaat gebeuren.

Lees ook:Help zwerfhonden aan een thuis!
Lees ook:Nog maar 1 hond per huishouden in Bejing
Lees ook:Vermiste huisdieren niet altijd terecht door wildgroei sites
Lees ook:Oostbloklanden fokken puppy’s kapot
Lees ook:Brit doodde meer dan 10.000 honden

Eén reactie op “Varkensziekte ook gevaarlijk voor honden en katten

  1. Marnix

    staat er ook in dat super bestijdingsplan hoe om te gaan met honden en katten? kan het me niet voorstellen!

    lekker plan dus!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.