Dierenbescherming schrikt zich rot!

Dat was wel even schrikken voor de Dierenbescherming!
Zo´n 200 000 huisdieren per jaar worden namelijk niet naar de dierenarts gebracht wanneer zij dat nodig hebben, omdat hun baasje het niet kan betalen.
Deze baasjes hebben een bijstandsuitkering en hebben het geld niet om hun zieke dier te helpen en dus sukkelen de beestjes door, zonder hulp en zonder medicijnen!


Gemiddeld 55 procent van de mensen met een bijstandsuitkering heeft één of meer huisdieren in het bezit. Het gaat hierbij vooral om honden en katten. Wanneer zij uiteindelijk wel naar de dierenarts gaan zullen ze hun dier over het algemeen wel laten behandelen, maar is de behandeling echt te duur, dan zullen zij ook eerder kiezen voor euthanasie.

Tip! Doe de test op http://www.dierenbescherming.nl/dierenbescherming/nieuws/2098 om te kijken of jij geschikt bent voor een huisdier!

Lees ook:Dierenbescherming Arnhem organiseert actie vanaf Valentijnsdag!
Lees ook:EHBO-cursus voor huisdieren
Lees ook:Later word ik dierenarts!
Lees ook:Nieuw: 24 uur hulp bij spoedgevallen!
Lees ook:Welke honden kunnen goed met kinderen?

Eén reactie op “Dierenbescherming schrikt zich rot!

  1. Ann

    Het is echt te gek voor woorden dat mensen met een bijstandsuitkering niet de medische verzorging aan hun dieren kunnen geven op grond van hun financiële situatie. Een oplossing zou kunnen zijn dat het aantal dieren wordt beperkt, het nemen van helemaal geen dieren of maak het voor deze mensen mogelijk om tegen een sterk gereduceerd tarief toch de medische voorzieningen te laten geven en hierbij wel gelet op een redelijk aantal dieren. Hanteer hierbij dezelfde regels als bij de voedselvoorziening van de Voedselbank.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.