Die éne: ode aan Dirk

 


Ik kan me niet herinneren dat we ooit géén katten hebben gehad. Maar als ik heel eerlijk ben, moet ik toch toegeven dat de ene kat de andere niet is.

Eens in de zoveel tijd, of misschien zelfs maar ééns in je leven, heb je er eentje die alle andere katten veruit overtreft als het gaat om bijzondere karaktereigenschappen. Of wederzijdse liefde. Zo’n kat waar daarna geen andere kat het meer bij háált…

Voor mij was dat Dirk, een beer van een kater die moeiteloos mijn gedachten las. Dirk was zó stoer en tegelijkertijd zó lief. De enige die zich enigszins met hem kan meten, is Polle. De rest van mijn katten waren eigenlijk toch wat nietszeggender types. Ik heb ooit voor Grasduinen een gevoelig verhaal over Dirk geschreven, dat ik je niet wil onthouden. In het volgende blogstukje lees je alvast deel 1…

Lees ook:Polle de boerderijkater
Lees ook:De nachten van kater Dirk (1)
Lees ook:De nachten van kater Dirk (5)
Lees ook:De angstige eerste keer naar buiten
Lees ook:De nachten van kater Dirk (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.