Een huis voor vier honden

Toen wij de boerderij moesten verkopen en naar de grote zondige hoofdstad zouden verhuizen, vond mijn man dat we voor Ika en Rex maar een ander baasje moesten zoeken, want vier honden in de stad, dat kun je niet maken. Dan loop je non-stop poep van de stoep te scheppen en wat zullen de buren wel niet zeggen van de onvermijdelijke overlast?
 
Maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om de twee Portugezen weg te doen. Dus besloten we een huis te zoeken dat goed bij de honden paste. Het werd een rijtjeswoning in Amsterdam-Zuidoost met drie verdiepingen. Pal aan een prachtig park gelegen, en met de huiskamer en keuken op de eerste verdieping. De begane grond is nu één grote kamer voor de honden, met een aparte werkkamer voor mij. Er ligt ook nog eens een plavuizen vloer met vloerverwarming. Kan het nog idealer? Neen. Op de tweede verdieping bevinden zich de slaapkamers: verboden terrein voor doggies. En ook voor Polle trouwens. Natuurlijk mogen de dieren wel in de huiskamer en keuken komen, maar alleen als wij erbij zijn. Als we ’s avonds televisie kijken, ligt al het vee vredig aan onze voeten te ronken. Twee handige kleuterhekjes van Ikea sluiten de trappen naar beide verdiepingen af wanneer dat nodig is.

Dagelijks maak ik nu lange wandelingen door het park tegenover ons huis, waar honden gelukkig niet aan de lijn hoeven. Als ik écht een lange wandeling wil maken, kan ik vanuit het park de loopbrug over de Weespertrekvaart nemen en dan ben ik in het Diemerbos, waar ook lange wandelroutes zijn uitgezet.
 

Ik had nooit durven dromen dat we het zó goed zouden treffen in de grote stad. En de buren? Die zijn gelukkig dol op honden!

Frodo, Sara, Rex en mijn oma in het park

 

Lees ook:3 maanden oude baby doodgebeten door honden
Lees ook:Huis afgebroken vanwege stank katten
Lees ook:Je kunt het ook overdrijven!
Lees ook:Hoogste tijd voor een nieuwe stelling!
Lees ook:Daten met je hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.