Nog niet klaar voor de buitenwereld

En dan wordt het tijd voor onze rode tijger om een kijkje in de buitenwereld te nemen. Zo bang en schrikachtig als Mozes was, zo vastberaden en fel is Marcus. Ondanks dat hij er belachelijk en suf uit moet zien aan zijn blauwe tuigje, tegenover zijn toekomstige kattenvrienden. Ik hoor ze bijna lachen als we de eerste mede-boefjes tegenkomen `muhahaha, moet je hem zien, lozerrr!´

En het is dan ook niet vreemd dat onze stoere kater al gauw genoeg heeft van dat tuigje. Al snel loop ik over straat met een wurmende, bange, chagrijnige kat, wanneer er 4 jongens voorbij komen van een jaar of 16. `Haha, moet je die kat zien!´. Marcus, chagrijnig als hij al is, heeft al gauw genoeg van het schelle gek aanstekerige geschreeuw van de ettertjes wat steeds opruiender wordt en zet het op een rennen, wat niet kan, want hij zit aan een lijntjes. Als een dolle springt hij alle kanten op, terwijl ik hem oppak en de wilde kat naar huis toe draag, uitkijkend voor klauwen in mijn gezicht en de jongetjes uitscheldend voor alles wat los en vast zit..

Eenmaal thuis is Marcus er nog even helemaal af. Zenuwachtig ijsbergt hij door de kamer en reageert hij letterlijk kattig op elke toenaderingspoging… Hij kan er ook niks aan doen, maar als hij al bang is voor schreeuwende jongens, dan kan hij de grote boze auto’s zeker nog niet aan.

Lees ook:(B)engel?
Lees ook:Binnenpret
Lees ook:Chinese kat kan geen genoeg krijgen van borstvoeding
Lees ook:De vogels verlaten het nest
Lees ook:‘overlast-katten’ vanaf september ook verplicht aangelijnd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.