Februari column; huisdier lijdt onder crisis?

Maart roert zijn staart, april doet wat hij wil en in mei leggen alle vogeltjes een ei, maar wat heb je als hond of kat aan de maand februari? De sneeuw heb je inmiddels wel gezien en op het ijs bleek je niet te kunnen staan, wat je dus een natte staart in plaats van een eendenprooi opleverde.
Maar het is vooral die kou die ervoor zorgt, dat je zo gauw mogelijk weer tegen de kachel aankruipt na je dagelijkse wandeling, lekker op de vensterbank of warm in je mand.

En het weer is dan ook alles waar je je druk om maakt in de maand februari. Als huisdier hoef je namelijk niet te piekeren over een toenemende crisis, over een proces op Aruba, over inwendige bh’s, burkini’s… En als topkok Den Blijker bijna is weggewaaid, rek jij je al helemaal nog een keertje uit en denk je hoogstens “als het morgen maar niet hard gaat waaien”.

Toch is dat ook niet helemaal waar. Want is het niet zo dat dieren een hoop aanvoelen? Dat ze op je schoot kruipen als je je rot voelt en precies voelen wanneer je van plan bent eten te gaan maken? In dat geval lijkt me dit een erg onrustige maand voor onze viervoeters;
Baasjes die gestressed heen en weer ijsberen in afwachting van een mogelijk ontslag. Een kappotte vaatwasser die opeens niet gemaakt wordt, waardoor er opeens vreemde handelingen aan het aanrecht worden verricht, waar je als dier niks van snapt. En het aller aller ergste; plotseling komt je vrouwtje met HUISMERK kattenvoer aanzetten, in plaats van Gourmet, om je vervolgens met een zoetsappig stemmetje te vertellen dat dit ‘ook best lekker’ is. Alsof ZIJ het geprobeerd heeft?

Maar je hebt geen idee hoeveel geluk je eigenlijk hebt als dier, want in de maand februari werden er ook weer een hoop honden en katten op straat gezet. Zonder huismerk voer. Zonder kachel om tegenaan te kruipen.
En dus draaien mijn katten zich nog eens lui om en eten van hun (niet huismerk, maar veueul te dure…) brokken, om vervolgens eens ondankbaar te grommen, als de deur naar buiten niet snel genoeg open gaat, voor die ene dagelijkse ochtendwandeling in de kou.

Het is alsof ze zeggen willen; “mensen, maak je niet zo druk, de lente komt eraan”. En misschien hebben ze wel gelijk. Want is het niet zo dat, hoe drukker wij ons met zijn allen maken, des te slechter het met de economie zal gaan? Is het niet zo dat, als wij met zijn allen rustig blijven, het allemaal wel weer goed komt op den duur?

En dus doe ik wat mijn katten doen en slaap ik er niet minder om. Of dat ook zo was geweest als ik onslagen was en een dure hypotheek had af te lossen, kan ik overigens niet zeggen. Mijn katten wel… die prijzen zich rijk dat ze niet van die rare, drukke, zenuwachtige mensen zijn, die zich druk maken om papieren briefjes.


Bron plaatje:
http://www.openleerhuis.be/oefeningen/3/6/18/90/2/505/geld.jpg

Lees ook:Een gratis gebitscontrole in februari
Lees ook:Gratis gebitscontrole!
Lees ook:Februari: maand van het hondengebit
Lees ook:Speurhonden maken jacht op Duitse beer
Lees ook:Juni, de maand van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.