Ook honden en katten kijken TV!

Je zou denken dat alleen mensen tv kijken. Toch? Als je dat denkt, heb je het echter mis. Door alle technische ontwikkelingen de laatste tijd, krijgen wij steeds mooiere en heldere tv’s. En dat trekt niet alleen mensen aan.

Zo is er het verhaal van een kat die wel twintig minuten lang onafgebroken naar de tv zat te staren. Vooral wanneer er andere dieren in beeld verschijnen, wordt de aandacht van je hond of kat gewekt.

En ik kan uit eigen ervaring spreken. Mijn hond Tommy, een 1-jarige Black and Tan Jack Russell houdt ook van een potje tv kijken. Het liefst kijkt Tom naar Animal Planet omdat op die zender zoveel andere, leuke dieren langskomen en die ook nog eens geluid maken!

Ik vrees dat we de tijd tegemoet gaan dat wij mensen niet meer de enige zijn die tv kijken. Ons plekje zullen we moeten gaan delen.

Lees ook:Wat te doen tegen hondenverveling?
Lees ook:Hoe slim is jouw hond of kat? (3)
Lees ook:Voedselbank voor dieren in aantocht!
Lees ook:Loslopende honden beboet in Veluwse natuurgebieden
Lees ook:Juni, de maand van…

5 reacties op “Ook honden en katten kijken TV!

 1. gisèle

  2 van mijn honden kunnen ook tv kijken
  ze blaffen altijd als er een dier op tv komt,ze hoden de tv goed in het oog hahaha

    /   Beantwoorden  / 
 2. Dick

  Mijn kat kijkt werkelijk waar naar alles wat op tv is. Ik was nu aan het googelen om te kijken of dit vaker voorkomt. Wat dat betreft ga ik bijna denken (terwijl me dat heel onwaarschijnlijk lijkt) dat ze echt beseft wat er op de tv gebeurd. Dat ze net als de mens tv kijkt ter ontspanning of zoiets…

    /   Beantwoorden  / 
 3. lotte

  Heb een hond die werkelijk bijna alles op TV interessant vindt. Niet alleen animal planet etc., maar gerust ook nieuws, nova en detectives. En om de een of andere reden heeft hij ook een voorkeur voor huizen-programma’s. Dieren zijn wel het meest favoriet. Hij herkent echt ELK dier, zelfs insecten.

    /   Beantwoorden  / 
 4. marjo

  mijn kat van 9 weken kijkt ook tv! :D nu op dit eigenste moment is ze al een paar linuten aan t kijken :D grappig hoor

    /   Beantwoorden  / 
 5. christoff

  Mijn kat kijkt soms tot een half uur onafgebroken tv, of op mijn ipad… op Youtube staan er speciale filmpjes voor dieren, waaronder eentje van een troep etende duiven…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.